Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 16-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare geroosterde paprika's uit pot te gebruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Verwijder de zaadlijsten en leg met de snijkant op een bakplaat.
Rooster op hoge temperatuur in de oven tot het velletje donker (bijna verbrand) begint te kleuren. Laat de paprika's vervolgens afkoelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.
Pel en snijd de rode ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadjes gebruikt. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes.
Snijd de spitskool en geroosterde paprika's in stukken en vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg de gesneden spitskool en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 2 tot 3 minuten en schenk dan de rode wijn erbij. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de geroosterde paprika stukken toe.
Draai het vuur op een lage stand, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en saus over 4 borden en garneer met peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.