Pasta met geroosterde paprika en gehakt
😍 7 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.

20 minuten
4 personen
Pasta met geroosterde paprika en gehakt ingrediënten

Recept pasta met geroosterde paprika en gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pasta met geroosterde paprika en gehakt allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 16-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare geroosterde paprika's uit pot te gebruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Verwijder de zaadlijsten en leg met de snijkant op een bakplaat.

Rooster op hoge temperatuur in de oven tot het velletje donker (bijna verbrand) begint te kleuren. Laat de paprika's vervolgens afkoelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.

Pel en snijd de rode ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadjes gebruikt. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes.

Snijd de spitskool en geroosterde paprika's in stukken en vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Pasta met geroosterde paprika en rund
Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Pasta met geroosterde paprika en gehakt afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten.

Voeg de gesneden spitskool en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 2 tot 3 minuten en schenk dan de rode wijn erbij. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de geroosterde paprika stukken toe.

Draai het vuur op een lage stand, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.

Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en saus over 4 borden en garneer met peterselie, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
624.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.92 g
11.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.19 g
9.89 g
Eiwitten
37.50 g
Vezels
7.36 g
Natrium
462.19 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram rundergehakt 261.25 1.00 g - 18.25 g 9.25 g 23.88 g - 87.50 mg 0.50 mg 12.50 mg 25.00 mg 375.00 mg 225.00 mg - 6.00 mg - - 25.00 mg - - 0.04 mg 0.09 mg 0.21 mg - - - - -
75 gram pasta gluten 269.25 50.25 g 2.78 g 2.25 g 0.52 g 10.13 g 2.55 g 15.00 mg 1.20 mg 22.50 mg 45.00 mg 120.00 mg 150.00 mg 0.11 mg 1.20 mg - - - - 0.05 mg 0.13 mg 0.05 mg 0.05 mg - 6.00 µg - - -
0.5 rode uien 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
0.75 knoflooktenen 7.35 1.47 g 0.05 g 0.01 g - 0.32 g 0.10 g 0.21 mg 0.07 mg 8.92 mg 1.05 mg 31.50 mg 6.83 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.08 µg - 0.74 mg - - 0.01 mg - 0.02 mg - 0.21 µg - - -
0.13 rode peper 0.58 0.11 g - 0.01 g - 0.02 g 0.01 g - 0.03 mg 0.13 mg - - 0.38 mg - - - - 1.69 mg - 0.03 mg - - - - - - - -
0.5 geroosterde paprika's 19.50 3.38 g 2.63 g - - 0.75 g 1.50 g 7.50 mg 0.30 mg 15.00 mg 7.50 mg 262.50 mg 3.75 mg 0.02 mg 0.19 mg - - 112.50 mg - 0.07 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.11 mg - 37.50 µg - - -
0.13 wortel 1.35 0.24 g 0.22 g - - 0.04 g 0.15 g 1.50 mg 0.02 mg 1.50 mg 0.30 mg 9.00 mg 2.00 mg - 0.01 mg - - 0.10 mg - 0.06 mg - - - - 0.75 µg - - -
0.13 spitskool 14.44 1.75 g 1.75 g 0.26 g - 1.31 g 0.96 g 4.38 mg 0.22 mg 21.88 mg 4.38 mg 131.25 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.09 mg - - 21.88 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.04 mg - 13.13 µg - - -
25 ml rode wijn sulfiet 21.50 0.75 g 0.75 g - - 0.05 g - 0.75 mg 0.23 mg 2.50 mg 2.50 mg 25.00 mg 2.50 mg 0.03 mg 0.05 mg - - 0.25 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
peterselie 0.68 0.03 g - - - 0.09 g 0.09 g 0.60 mg 0.15 mg 0.80 mg 1.00 mg 17.00 mg 2.60 mg - 0.02 mg - - 3.20 mg - 0.02 mg - 0.01 mg - - 2.40 µg - - -
    624.82 63.92 g 11.99 g 21.19 g 9.89 g 37.50 g 7.36 g 462.19 mg 3.11 mg 108.48 mg 94.30 mg 1091.71 mg 433.94 mg 0.26 mg 8.11 mg 0.60 µg 0.02 µg 170.75 mg - 0.21 mg 0.24 mg 0.24 mg 0.53 mg - 66.41 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0 reacties op "Pasta met geroosterde paprika en gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.