Ohmydish.nl


Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.

Pasta met geroosterde paprika en gehakt
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • een halve rode peper
  • 2 geroosterde paprika's (rood, groen of geel)
  • een halve wortel
  • een halve spitskool
  • 100 ml rode wijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie ter garnering
Pasta met geroosterde paprika en gehakt ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met een deksel
  • houtel lepel
  • middelgrote pan
  • vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-geroosterde-paprika-en-gehakt


Voorbereiding -- 5 minuten

Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare geroosterde paprika's uit pot te gebruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Verwijder de zaadlijsten en leg met de snijkant op een bakplaat. Rooster op hoge temperatuur in de oven tot het velletje donker (bijna verbrand) begint te kleuren. Laat de paprika's vervolgens afkoelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.

Pel en snijd de rode ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadjes gebruikt. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de spitskool en geroosterde paprika's in stukken en vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Pasta met geroosterde paprika en rund Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Pasta met geroosterde paprika en gehakt afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gesneden spitskool en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 2 tot 3 minuten en schenk dan de rode wijn erbij. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de geroosterde paprika stukken toe. Draai het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en saus over 4 borden en garneer met peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Indonesische nasi goreng

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.