Ohmydish.nl


Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • een halve rode peper
  • 2 geroosterde paprika's (rood, groen of geel)
  • een halve wortel
  • een halve spitskool
  • 100 ml rode wijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie ter garnering
Pasta met geroosterde paprika en gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met een deksel
  • houtel lepel
  • middelgrote pan
  • vergiet

Bereiden


20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-geroosterde-paprika-en-gehakt


Voorbereiding -- 5 minuten

Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare geroosterde paprika's uit pot te gebruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Verwijder de zaadlijsten en leg met de snijkant op een bakplaat. Rooster op hoge temperatuur in de oven tot het velletje donker (bijna verbrand) begint te kleuren. Laat de paprika's vervolgens afkoelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.

Pel en snijd de rode ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadjes gebruikt. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de spitskool en geroosterde paprika's in stukken en vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Pasta met geroosterde paprika en rund Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Pasta met geroosterde paprika en gehakt afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gesneden spitskool en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 2 tot 3 minuten en schenk dan de rode wijn erbij. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de geroosterde paprika stukken toe. Draai het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en saus over 4 borden en garneer met peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Indonesische nasi goreng

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.