Stevig gevulde cannelloni met kippendijen en bacon, wát een combinatie! Recept voor 6 personen, klaar in iets meer dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en de knoflooktenen. Snijd de helft van de sjalotten en knoflook grof, de andere helft zal gebruikt worden als vulling en hoef je niet te snijden.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin 2 minuten lang de gesneden sjalotjes en knoflook. Voeg dan de ingeblikte tomaten toe en breng de saus aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de saus 10 minuten lang pruttelen.
Zet het vuur uit na 10 minuten en voeg dan de basilicumblaadjes toe. Pureer de saus met een staafmixer totdat deze mooi glad is, proef, en breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Mocht je kippendijen met bot hebben gekocht, dan kun je de botten heel gemakkelijk van het vlees halen met behulp van een schep fileermes. Snijd dan de kippendijen in grove stukken en zet deze aan de kant.
Snijd ook het buikspek in grove stukken. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Nu zal de cannelloni vulling gemaakt worden. Voeg de rest van de gepelde sjalotjes en knoflook toe aan een food processor en vermaal deze 30 seconden lang.
Voeg dan de grof gesneden kippendijen en buikspek toe aan de foodp rocessor en vermaal deze samen met het sjalot-knoflook mengsel een aantal seconden. Er mogen nog stukjes overblijven maar geen brokken.
Voeg peper, zout, het ei, 100 ml slagroom en een handje geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng deze goed samen, en giet dit vervolgens in een spuitzak zonder opzetstuk. Maak dicht, en plaats de spuitzak in de koelkast totdat deze nodig is.
De Parmezaanse kaassaus: verhit boter in een middelgrote bakpan en voeg bloem toe zodra er belletjes ontstaan in de hete boter. Roer dit goed door elkaar met behulp van een houten spatel en wacht een minuut.
Op deze manier zal de bloemige smaak niet meer zo sterk aanwezig zijn. Voeg melk en 300 ml room beetje bij beetje toe aan de roux (het boter en bloem mengsel). Blijf roeren met behulp van een garde om klontjes te voorkomen.
Voeg dan een handvol geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf roeren totdat er een zachte, romige kaassaus ontstaat.
Vul de ovenschaal door aan de onderzijde te beginnen met vullen van 3/4e van de tomaten en basilicum saus. Vul daarna de canneloni pasta met de kippendijen vulling (in de spuitzak).
Plaats dan de gevulde cannelloni in de ovenschaal naast elkaar en giet er dan de rest van de tomatensaus overheen. Maak het gerecht af door er de Parmezaanse kaassaus overheen te gieten.
Drup op een aantal plekken nog met de tomatensaus (optioneel, ter decoratie). Maak af door er het restant Parmezaanse kaas overheen te raspen, en dek af met aluminiumfolie.
De aluminiumfolie zal voorkomen dat de cannelloni verbrand, laat deze er dus opzitten! Bak de cannelloni met kippendijen 20 minuten lang in de oven.
Haal na 20 minuten de aluminiumfolie eraf en bak nogmaals 10 minuten, of totdat de kaas goudbruin is geworden. Garneer met gesneden verse peterselie en serveer eventueel een frisse salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.