Stevig gevulde cannelloni met kippendijen en bacon, wát een combinatie! Recept voor 6 personen, klaar in iets meer dan een uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cannelloni-met-kippendijen
Mocht je kippendijen met bot hebben gekocht, dan kun je de botten heel gemakkelijk van het vlees halen met behulp van een schep fileermes. Snijd dan de kippendijen in grove stukken en zet deze aan de kant. Snijd ook het buikspek in grove stukken.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
De Parmezaanse kaassaus: verhit boter in een middelgrote bakpan en voeg bloem toe zodra er belletjes ontstaan in de hete boter. Roer dit goed door elkaar met behulp van een houten spatel en wacht een minuut. Op deze manier zal de bloemige smaak niet meer zo sterk aanwezig zijn. Voeg melk en 300 ml room beetje bij beetje toe aan de roux (het boter en bloem mengsel). Blijf roeren met behulp van een garde om klontjes te voorkomen. Voeg dan een handvol geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf roeren totdat er een zachte, romige kaassaus ontstaat.
Cannelloni met kippendijen
Bak de cannelloni met kippendijen 20 minuten lang in de oven. Haal er na 20 minuten de aluminiumfolie af en bak nogmaals 10 minuten, of totdat de kaas goudbruin is geworden. Garneer met gesneden verse peterselie en serveer eventueel een frisse salade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.