Heerlijke zelfgemaakte tiramisu waar je familie en gasten om blijven vragen. Een klassiek toetje uit de Italiaanse keuken.
Tiramisu betekent letterlijk 'trek mij omhoog', wat ongeveer vertaald naar 'maak mij blij' en dat is zeker wat dit Italiaanse dessert doet.
Een fantastisch toetje met verschillende lagen romige mascarpone en smaakvolle lange vingers. Om je eigen vingers bij af te likken zo lekker is een tiramisu. Deze versie wordt gemaakt met rauwe eieren, dus gebruik verse eieren of ga voor de zekerheid voor gepasteuriseerde eidooiers. Bij een goede gezondheid zijn rauwe eieren eten eigenlijk nooit een probleem, maar let wel op met mensen uit risicogroepen zoals bijvoorbeeld mensen met een zwakkere gezondheid, ouderen of zwangere vrouwen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-11-2024
Voeg de slagroom toe aan de kom van de keukenmachine of een andere ruime kom. Voeg 75 gram witte basterdsuiker toe en klop tot bijna stijf. Dit kun je met een elektrische (hand)mixer of garde doen.
Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan een andere kom en voeg 25 gram suiker toe.
Meng 5 minuten lang, of tot de eidooiers romig zijn. Voeg de mascarpone toe en meng opnieuw tot een glad mengsel. Spatel de slagroom voorzichtig door het ei-mengsel.
Roer espresso samen met de koffielikeur in een kleine kom. Doop de helft van de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers.
Doop de rest van de lange vingers in de koffie en verdeel deze over de mascarpone.
Laat de tiramisu tenminste 1 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert, wacht hiermee aangezien de cacao anders vochtig zal worden en dit ziet er minder mooi uit. Geniet ervan!
Wat zit er in een tiramisu?
Tiramisu wordt gemaakt met o.a. lange vingers, mascarpone, koffie en likeur.
Wat voor alcohol zit er in tiramisu?
Voor een klassieke Italiaanse tiramisu gebruik je Marsala, dit is een zoete Siciliaanse dessertwijn. Je kunt andere soorten likeur gebruiken zoals koffielikeur, amaretto, sinaasappellikeur, limoncello en nog veel meer.
Hoe lang op voorhand kun je tiramisu maken?
Een tiramisu is een dag later het lekkerste, alle smaken zullen dan zijn ingetrokken. Wacht wel met het bestrooien met cacaopoeder tot vlak voor het serveren, anders zal deze donker kleuren door het vocht in de tiramisu en dat ziet er niet mooi uit.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.