Tiramisu
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tiramisu vegetarisch

Heerlijke zelfgemaakte tiramisu waar je familie en gasten om blijven vragen. Een klassiek toetje uit de Italiaanse keuken.

1 uur 20 minuten
6 personen
Tiramisu ingrediënten

Recept tiramisu

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Voeg de slagroom toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg 75 gram witte basterdsuiker toe en klop tot bijna stijf. Voeg de eidooiers toe aan een andere kom en voeg 25 gram suiker toe. 

Meng 5 minuten lang, of tot de eidooiers romig zijn. Voeg de mascarpone toe en meng opnieuw tot een glad mengsel. Vouw de slagroom voorzichtig door het ei-mengsel. 

Tiramisu
Tiramisu

De tiramisu afmaken – 10 minuten + 1 uur wachttijd

Roer espresso samen met de koffielikeur in een kleine kom. Dip dan 1 voor 1 de lange vingers in de koffie en leg deze langs elkaar op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers.

Herhaal deze stap voor de resterende lange vingers en mascarpone. Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast, het beste is om de tiramisu 2 uur lang te laten staan. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!

Tips!

Wat zit er in een tiramisu?

Tiramisu wordt gemaakt met o.a. lange vingers, mascarpone, koffie en likeur.

Wat voor alcohol zit er in tiramisu?

Voor een klassieke Italiaanse tiramisu gebruik je Marsala, dit is een zoete Siciliaanse dessertwijn. Je kunt andere soorten likeur gebruiken zoals koffielikeur, amaretto, sinaasappellikeur, limoncello en nog veel meer.

Hoe lang op voorhand kun je tiramisu maken?

Een tiramisu is een dag later het lekkerste, alle smaken zullen dan zijn ingetrokken. Wacht wel met het bestrooien met cacaopoeder tot vlak voor het serveren, anders zal deze donker kleuren door het vocht in de tiramisu en dat ziet er niet mooi uit.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
793.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.81 g
34.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
57.18 g
35.07 g
Eiwitten
10.94 g
Vezels
0.63 g
Natrium
224.42 mg
Mineralen
Ijzer
2.47 mg
Calcium
272.71 mg
Magnesium
24.92 mg
Kalium
24.92 mg
Fosfor
223.25 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.94 mg
Jodium
0 µg
Selenium
9.42 µg
Vitamines
Vitamine C
0.42 mg
Vitamine D
1.04 mg
Vitamine A
25.22 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
0.56 µg
Foliumzuur
43.42 µg
Vitamine E
0.76 mg
Vitamine K
0.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tiramisu"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.