Pompoenrisotto

(11)

Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoenrisotto

Ingrediënten


  • 500 gram pompoen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risotto
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 100 ml droge witte wijn
  • Ongeveer 750 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Peterselie (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Siliconen spatel
  • Fijne zeef en (diepe) soeplepel
  • Grote bakpan
  • 2 middelgrote pannen

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van een pompoenpuree. Vul een middelgrote pan met water en voeg een snufje zout toe. 

Schil de pompoen en snijd de helft van de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken. Je kunt de pompoen ook eventueel garen in de oven. 

Snijd in de tussentijd de andere helft van de pompoen in een mooie brunoise (blokjes). Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Giet de pompoenstukken af en gebruik een (diepe) soeplepel om de pompoen door een dunne zeef te wrijven. Op deze manier maak je een mooie gladde pompoenpuree. 

Pompoenrisotto
Pompoenrisotto

De pompoenrisotto afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de gesneden sjalot en knoflook 2 minuten aan, op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en zet het vuur lager. 

Fruit de (droge) risotto tenminste 5 minuten lang aan, totdat er een mooie glans op de rijstkorrels ontstaat. Voeg eerst de witte wijn toe en kook deze in totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. 

Blijf vanaf nu steeds groentebouillon toevoegen, een lepel per keer. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst opgenomen is. Gebruik een siliconen spatel om zo nu en dan de risotto goed door te roeren. 

Voeg de pompoenpuree toe na 10 minuten en blijf zo nu en dan roeren. Voeg de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten later toe. Kook deze een aantal minuten mee met de risotto. De risotto is gaar als deze nog een beetje `bite` heeft, en niet te zompig is. 

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-12-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Pompoenrisotto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.