Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto
Snijd in de tussentijd de andere helft van de pompoen in een mooie brunoise (blokjes). Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.
Giet de pompoenstukken af en gebruik een (diepe) soeplepel om de pompoen door een dunne zeef te wrijven. Op deze manier maak je een mooie gladde pompoenpuree.
Pompoenrisotto
Voeg eerst de witte wijn toe en kook deze in totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Blijf vanaf nu steeds groentebouillon toevoegen, een lepel per keer. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst opgenomen is. Gebruik een siliconen spatel om zo nu en dan de risotto goed door te roeren.
Voeg de pompoenpuree toe na 10 minuten en blijf zo nu en dan roeren. Voeg de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten later toe. Kook deze een aantal minuten mee met de risotto. De risotto is gaar als deze nog een beetje `bite` heeft, en niet te zompig is.
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel peterselie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.