Pompoenrisotto
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenrisotto vegetarisch

Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.

30 minuten
4 personen

Recept pompoenrisotto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 06-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van een pompoenpuree. Vul een middelgrote pan met water en voeg een snufje zout toe. 

Schil de pompoen en snijd de helft van de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken. Je kunt de pompoen ook eventueel garen in de oven. 

Snijd in de tussentijd de andere helft van de pompoen in een mooie brunoise (blokjes). Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Giet de pompoenstukken af en gebruik een (diepe) soeplepel om de pompoen door een dunne zeef te wrijven. Op deze manier maak je een mooie gladde pompoenpuree. 

Pompoenrisotto
Pompoenrisotto

De pompoenrisotto afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de gesneden sjalot en knoflook 2 minuten aan, op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en zet het vuur lager. 

Fruit de (droge) risotto tenminste 5 minuten lang aan, totdat er een mooie glans op de rijstkorrels ontstaat. Voeg eerst de witte wijn toe en kook deze in totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. 

Blijf vanaf nu steeds groentebouillon toevoegen, een lepel per keer. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst opgenomen is. Gebruik een siliconen spatel om zo nu en dan de risotto goed door te roeren. 

Voeg de pompoenpuree toe na 10 minuten en blijf zo nu en dan roeren. Voeg de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten later toe. Kook deze een aantal minuten mee met de risotto. De risotto is gaar als deze nog een beetje `bite` heeft, en niet te zompig is. 

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
235.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.26 g
3.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.11 g
4.71 g
Eiwitten
12.64 g
Vezels
2.74 g
Natrium
1599.08 mg
Mineralen
Ijzer
2.62 mg
Calcium
257.3 mg
Magnesium
34.89 mg
Kalium
34.89 mg
Fosfor
254.24 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.86 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
23.56 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
37.6 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
24.55 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenrisotto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.