Pompoenrisotto

(8)

Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoenrisotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram pompoen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risotto
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 100 ml droge witte wijn
  • Ongeveer 750 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Peterselie (optioneel)

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Siliconen spatel
  • Fijne zeef en (diepe) soeplepel
  • Grote bakpan
  • 2 middelgrote pannen

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van een pompoenpuree. Vul een middelgrote pan met water en voeg een snufje zout toe. 

Schil de pompoen en snijd de helft van de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken. Je kunt de pompoen ook eventueel garen in de oven. 

Snijd in de tussentijd de andere helft van de pompoen in een mooie brunoise (blokjes). Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Giet de pompoenstukken af en gebruik een (diepe) soeplepel om de pompoen door een dunne zeef te wrijven. Op deze manier maak je een mooie gladde pompoenpuree. 

Pompoenrisotto
Pompoenrisotto

De pompoenrisotto afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de gesneden sjalot en knoflook 2 minuten aan, op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en zet het vuur lager. 

Fruit de (droge) risotto tenminste 5 minuten lang aan, totdat er een mooie glans op de rijstkorrels ontstaat. Voeg eerst de witte wijn toe en kook deze in totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. 

Blijf vanaf nu steeds groentebouillon toevoegen, een lepel per keer. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst opgenomen is. Gebruik een siliconen spatel om zo nu en dan de risotto goed door te roeren. 

Voeg de pompoenpuree toe na 10 minuten en blijf zo nu en dan roeren. Voeg de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten later toe. Kook deze een aantal minuten mee met de risotto. De risotto is gaar als deze nog een beetje `bite` heeft, en niet te zompig is. 

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.