Ohmydish.nl


Kazige risotto met kip en courgette

Deze kazige risotto met kip en courgette is vol van smaak en heerlijk verfrissend met citroen. Makkelijke doordeweekse maaltijd, recept voor 4 pers.

Kazige risotto met kip en courgette
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kazige risotto met kip en courgette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram risotto rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 kipfilets
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
Kazige risotto met kip en courgette ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 grote bakpannen
  • middelgrote pan
  • siliconen spatel

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kazige-risotto-met-kip-en-courgette


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen zo fijn mogelijk. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika en courgette in blokjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukjes.

Verhit de kippenbouillon in de middelgrote pan, de bouillon wordt namelijk sneller opgenomen door de rijst als deze al warm is.

Kazige risotto met kip en courgette Kazige risotto met kip en courgette

Kazige risotto met kip en courgette afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risotto rijst toe en draai het vuur iets lager. Bak de rijst minimaal 5 minuten, je zult merken dat de rijst glazig begint te worden, dan is het tijd om de wijn toe te voegen.

Laat de wijn koken tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Voeg nu steeds een beetje hete kippenbouillon toe, voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen. Roer niet teveel, maar roer af en toe met een siliconen spatel om aanbranden.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak de stukjes kip, courgette en paprika op middelhoog vuur. Na ongeveer 10 minuten zal de risotto bijna gaar zijn, voeg dan de gebakken kip, courgette en paprika bij de risotto. Kook nog langer en voeg eventueel nog extra kippenbouillon toe als de risotto nog niet gaar genoeg is. Voeg dan citroensap en rasp toe en breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout.

Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Roze koeken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.