Deze kazige risotto met kip en courgette is vol van smaak en heerlijk verfrissend met citroen. Makkelijke doordeweekse maaltijd, recept voor 4 pers.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kazige-risotto-met-kip-en-courgette
Verhit de kippenbouillon in de middelgrote pan, de bouillon wordt namelijk sneller opgenomen door de rijst als deze al warm is.
Kazige risotto met kip en courgette
Laat de wijn koken tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Voeg nu steeds een beetje hete kippenbouillon toe, voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen. Roer niet teveel, maar roer af en toe met een siliconen spatel om aanbranden.
Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak de stukjes kip, courgette en paprika op middelhoog vuur. Na ongeveer 10 minuten zal de risotto bijna gaar zijn, voeg dan de gebakken kip, courgette en paprika bij de risotto. Kook nog langer en voeg eventueel nog extra kippenbouillon toe als de risotto nog niet gaar genoeg is. Voeg dan citroensap en rasp toe en breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout.
Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.