Kazige risotto met kip en courgette
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kazige risotto met kip en courgette

Deze kazige risotto met kip en courgette is vol van smaak en heerlijk verfrissend met citroen. Makkelijke doordeweekse maaltijd, recept voor 4 pers.

30 minuten
4 personen
Kazige risotto met kip en courgette ingrediënten

Recept kazige risotto met kip en courgette

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen zo fijn mogelijk. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika en courgette in blokjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukjes.

Verhit de kippenbouillon in de middelgrote pan, de bouillon wordt namelijk sneller opgenomen door de rijst als deze al warm is. 

Kazige risotto met kip en courgette
Kazige risotto met kip en courgette

Kazige risotto met kip en courgette afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risotto rijst toe en draai het vuur iets lager.

Bak de rijst minimaal 5 minuten, je zult merken dat de rijst glazig begint te worden, dan is het tijd om de wijn toe te voegen. Laat de wijn koken tot deze volledig is opgenomen door de rijst.

Voeg nu steeds een beetje hete kippenbouillon toe, voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen. Roer niet teveel, maar roer af en toe met een siliconen spatel om aanbranden. 

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak de stukjes kip, courgette en paprika op middelhoog vuur. Na ongeveer 10 minuten zal de risotto bijna gaar zijn, voeg dan de gebakken kip, courgette en paprika bij de risotto.

Kook nog langer en voeg eventueel nog extra kippenbouillon toe als de risotto nog niet gaar genoeg is.

Voeg dan citroensap en rasp toe en breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout. Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
424.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.08 g
6.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.9 g
6.62 g
Eiwitten
47.03 g
Vezels
3 g
Natrium
1888.07 mg
Mineralen
Ijzer
4.67 mg
Calcium
270.95 mg
Magnesium
68.96 mg
Kalium
68.96 mg
Fosfor
623.31 mg
Koper
0.26 mg
Zink
2.71 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
71.75 mg
Vitamine D
0.21 mg
Vitamine A
37.66 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
1.15 mg
Vitamine B12
1.09 µg
Foliumzuur
60.94 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kazige risotto met kip en courgette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.