Pasta alla norma

(28)

Een heerlijke en makkelijke pasta met aubergine, ofwel pasta alla norma. Een klassieke vegetarische pasta die zijn oorsprong kent in Sicilië, Italië. Een simpel gerecht bomvol smaak!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 510 calorieën p.p.
Pasta alla norma

Ingrediënten


  • 300 gram pasta zoals penne of fusilli
  • 1 grote aubergine
  • scheutje olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 700 gram tomaten uit blik
  • zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • Ricotta salata of Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan
  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • groot bord met keukenpapier
  • optioneel: staafmixer
  • optioneel: kaasrasp

Pasta alla norma Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 510 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-alla-norma


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes pruttelen.

Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in de lengte door de helft en dan nog eens door de helft. Snijd de aubergine vervolgens in dunne plakjes.

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Pasta alla norma
Pasta alla norma

Pasta alla norma afmaken – 15 minuten

Frituur de plakjes aubergine mooi goudbruin in de olie. Laat de krokante aubergine uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.

Breng de tomatensaus op smaak met zout en laat deze een beetje indikken. Pureer de saus met een staafmixer indien nodig.

Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus. Serveer de pasta met de gefrituurde aubergine, verse basilicum en grof geraspte kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

Pasta alla norma: Veel gestelde vragen

Welke kaas gebruik je bij een pasta alla norma?

Traditioneel serveer je een pasta alle norma met ricotta salata. Aangezien deze lastig te vinden is, kun je deze vervangen met Parmezaanse kaas of eventueel grana padano.

Wat is ricotta salata?

De ricotta salata is een verse ricotta, maar dan geperst, gezouten en gedroogd. Deze harde witte kaas kun je daardoor makkelijk raspen. Deze kaas heeft een licht zilte, nootachtige smaak.

0 reacties op Pasta alla norma

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.