Pasta alla norma

(19)

Een heerlijke en makkelijke pasta met aubergine, ofwel pasta alla norma. Een klassieke vegetarische pasta die zijn oorsprong kent in Sicilië, Italië. Een simpel gerecht bomvol smaak!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 510 calorieën p.p.
Pasta alla norma

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram pasta zoals penne of fusilli
  • 1 grote aubergine
  • scheutje olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 700 gram tomaten uit blik
  • zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • Ricotta salata of Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
Pasta alla norma Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan
  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • groot bord met keukenpapier
  • optioneel: staafmixer
  • optioneel: kaasrasp

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 510 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-alla-norma


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes pruttelen.

Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in de lengte door de helft en dan nog eens door de helft. Snijd de aubergine vervolgens in dunne plakjes.

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Pasta alla norma
Pasta alla norma

Pasta alla norma afmaken – 15 minuten

Frituur de plakjes aubergine mooi goudbruin in de olie. Laat de krokante aubergine uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.

Breng de tomatensaus op smaak met zout en laat deze een beetje indikken. Pureer de saus met een staafmixer indien nodig.

Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus. Serveer de pasta met de gefrituurde aubergine, verse basilicum en grof geraspte kaas. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

19 stemmen

Pasta alla norma: Veel gestelde vragen

Welke kaas gebruik je bij een pasta alla norma?

Traditioneel serveer je een pasta alle norma met ricotta salata. Aangezien deze lastig te vinden is, kun je deze vervangen met Parmezaanse kaas of eventueel grana padano.

Wat is ricotta salata?

De ricotta salata is een verse ricotta, maar dan geperst, gezouten en gedroogd. Deze harde witte kaas kun je daardoor makkelijk raspen. Deze kaas heeft een licht zilte, nootachtige smaak.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.