Pasta alla norma
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta alla norma vegetarisch

Een heerlijke en makkelijke pasta met aubergine, ofwel pasta alla norma. Een klassieke vegetarische pasta die zijn oorsprong kent in Sicilië, Italië. Een simpel gerecht bomvol smaak!

30 minuten
4 personen
Pasta alla norma ingrediënten

Recept pasta alla norma

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes pruttelen.

Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in de lengte door de helft en dan nog eens door de helft. Snijd de aubergine vervolgens in dunne plakjes.

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Pasta alla norma
Pasta alla norma

Pasta alla norma afmaken – 15 minuten

Frituur de plakjes aubergine mooi goudbruin in de olie. Laat de krokante aubergine uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.

Breng de tomatensaus op smaak met zout en laat deze een beetje indikken. Pureer de saus met een staafmixer indien nodig.

Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus. Serveer de pasta met de gefrituurde aubergine, verse basilicum en grof geraspte kaas. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas gebruik je bij een pasta alla norma?

Traditioneel serveer je een pasta alle norma met ricotta salata. Aangezien deze lastig te vinden is, kun je deze vervangen met Parmezaanse kaas of eventueel grana padano.

Wat is ricotta salata?

De ricotta salata is een verse ricotta, maar dan geperst, gezouten en gedroogd. Deze harde witte kaas kun je daardoor makkelijk raspen. Deze kaas heeft een licht zilte, nootachtige smaak.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
456.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.32 g
9.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.84 g
4.63 g
Eiwitten
20.49 g
Vezels
6.25 g
Natrium
818.94 mg
Mineralen
Ijzer
2.24 mg
Calcium
252.48 mg
Magnesium
91.2 mg
Kalium
91.2 mg
Fosfor
406.4 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.91 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
59.82 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
20.27 µg
Vitamine E
0.88 mg
Vitamine K
13.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta alla norma"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.