Een heerlijke en makkelijke pasta met aubergine, ofwel pasta alla norma. Een klassieke vegetarische pasta die zijn oorsprong kent in Sicilië, Italië. Een simpel gerecht bomvol smaak!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes pruttelen.
Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd deze in de lengte door de helft en dan nog eens door de helft. Snijd de aubergine vervolgens in dunne plakjes.
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Frituur de plakjes aubergine mooi goudbruin in de olie. Laat de krokante aubergine uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
Breng de tomatensaus op smaak met zout en laat deze een beetje indikken. Pureer de saus met een staafmixer indien nodig.
Giet de pasta af en roer deze door de tomatensaus. Serveer de pasta met de gefrituurde aubergine, verse basilicum en grof geraspte kaas. Eet smakelijk!
Welke kaas gebruik je bij een pasta alla norma?
Traditioneel serveer je een pasta alle norma met ricotta salata. Aangezien deze lastig te vinden is, kun je deze vervangen met Parmezaanse kaas of eventueel grana padano.
Wat is ricotta salata?
De ricotta salata is een verse ricotta, maar dan geperst, gezouten en gedroogd. Deze harde witte kaas kun je daardoor makkelijk raspen. Deze kaas heeft een licht zilte, nootachtige smaak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.