Wat zijn deze tortellini spiesjes super leuk en makkelijk om te maken. Het is alsof je een mini pasta salade op een spiesje eet, zo lekker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tortellini-spiesjes
Vul een pan middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de verse tortellini aan de hand van de instructies op de verpakking.
Over het algemeen hoeft verse tortellini maar een aantal minuten te garen. Giet de tortellini af met een vergiet en laat afkoelen in de pan
Roer eventueel een beetje olijfolie door de pan heen om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Was de snoeptomaatjes en de verse basilicum, dep droog met keukenpapier of een doek. Haal de blaadjes van het stokje af en scheur de grote bladeren doormidden.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in blokjes. Meng 90 gram groene pesto (ongeveer een half potje) met een scheutje olijfolie in een klein kommetje.
Rijg een mozzarella blokje, een snoeptomaatje, een tortellini en een blaadje verse basilicum aan een spies. Herhaal dit nogmaals, afhankelijk hoe lang de spiesjes zijn die je gebruikt.
Herhaal bovenstaande stap voor de resterende ingrediënten. Serveer op een leuk bord, plank of schaal en bedruip met een beetje van het pesto-olijfolie mengsel. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-08-2023
Welke soort tortellini is het beste?
Afhankelijk of je deze spiesjes vegetarisch wil houden, kun je ook een tortellini soort die gevuld is met bijvoorbeeld ham of kaas gebruiken. In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van tortellini die gevuld is met spinazie.
Probeer een verse tortellini soort te vinden die niet al te groot is. Alle soorten pasta zullen tijdens het koken dikker of groter worden, houd hier dus rekening mee.
Kan ik de tortellini spiesjes vooraf maken?
Je kunt deze spiesjes prima een dag vooraf maken. Dek ze wel goed af met huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.