Keuken: italiaanse antipasti

19 Recepten

 


Focaccia met ansjovis

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Carpaccio wraps

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Carpaccio wraps zijn ontzettend makkelijk om te maken, je kunt ze vooraf maken en daarom zijn ze het ideale borrelhapje voor je volgende feestje.


Carpaccio rolletjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze carpaccio rolletjes zijn makkelijk klaar en zitten bomvol smaak door de gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk en feestelijk hapje.


Kleine gefrituurde visjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.


Salade caprese met balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een salade caprese met balsamico is een ultieme zomer salade. Met de lekkerste tomaten, mozzarella en basilicum proef je de zon letterlijk in deze salade.


Burrata salade met pesto

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.


Italiaanse borrelplank

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Maak een heerlijke Italiaanse borrelplank, ofwel l'aperitivo. Een mooie en goed gevulde plank die je kunt maken voor je volgende borrel!


Tortellini spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Wat zijn deze tortellini spiesjes super leuk en makkelijk om te maken. Het is alsof je een mini pasta salade op een spiesje eet, zo lekker!


Zelf olijven marineren

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.


Rode pesto

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zelf rode pesto maken is super makkelijk én zo lekker! Een smeuïge rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaten, pijnboompitten, kaas en meer.


Klassieke carpaccio

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een klassieke carpaccio zoals je deze in restaurants kunt bestellen, maar dan thuis. Een simpele klassieker met truffel, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.


Caprese spiesjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze caprese spiesjes zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk en super makkelijk om te maken. Een klassieker op een spiesje!


Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Het kost even tijd om deze melanzane sott'olio te maken, maar dat is het helemaal waard. Een heerlijke zachte spread met aubergine, olie, azijn en knoflook.


Caponata

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.


Bruschetta tomaat en basilicum

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Super snelle Italiaanse snack die je in 10 minuten kunt maken. Een heerlijke bruschetta tomaat en basilicum, dat simpel zó lekker kan zijn!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kleine gefrituurde visjes ? Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.

Ingrediënten


  • 300 gram kleine visjes zoals spiering, verse ansjovis of sprot
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen

Bereiding

(9)
1
Mocht je diepvries visjes gebruiken, dien je deze eerst te ontdooien en goed droog te deppen. Verse visjes dien je niet schoon te spoelen en enkel droog te deppen met keukenpapier.
2
Verhit een laag olie op hoog vuur. Meng 2 eetlepels bloem met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.Kleine gefrituurde visjes
3
Plaats de visjes in een kom, voeg de bloem toe en zorg dat alle visjes bedekt zijn. 
4
Verwijder overtollige bloem door de visjes in een zeef te doen, je kunt dit ook achterwege laten maar dan zal de olie zeer troebel worden waardoor de visjes minder mooi bakken.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.