Keuken: italiaanse drankjes

10 Recepten

 


Limoncello Spritz

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een Limoncello Spritz is een populaire en frisse cocktail die je makkelijk zelf kunt maken. Een zomerse cocktail met Prosecco en Limoncello, perfect voor alle citroen liefhebbers.


Bellini cocktail

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Bellini cocktail is een heerlijke cocktail met perzik en Prosecco. Frisse bubbels met een vleugje zoete perzik; de ideale zomer cocktail.


Aperol Spritz

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Aperol Spritz is een populaire cocktail uit Italië, deze typische Italiaanse aperitief is bitter en zoet tegelijk. Door de feloranje kleur en heerlijke smaak een perfecte drankje voor op het terras.


Negroni

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een negroni cocktail is een prachtige oranje cocktail uit Italië. Deze vrij sterke en bittere cocktail met een zoete ondertoon wordt gemaakt met gin, Campari en vermout.


Spoom

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.


Limoncello Tonica

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een Limoncello tonica is een snel te maken, dorstlessende en frisse cocktail uit Italië. Geserveerd in een mooi groot glas met basilicum en citroen.


Scroppino

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Een scroppino is een heerlijke cocktail voor tijdens de feestdagen, in de zomer na een warme dag of gewoon zo maar eens. Heerlijk fris en licht, gemaakt met maar 4 ingrediënten!


Arancello maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze heerlijke zachte en zoete arancello is een Italiaanse sinaasappellikeur. Arancello maken doe je met maar een aantal ingrediënten!


Zelf limoncello maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Heerlijke zoete en sterke zelfgemaakte limoncello naar Italiaans recept. Met maar 4 ingrediënten en wat geduld maak je zelf je eigen limoncello van frisse citroenen!


Walnotenlikeur zelf maken

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (201)

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bellini cocktail ? Een Bellini cocktail is een heerlijke cocktail met perzik en Prosecco. Frisse bubbels met een vleugje zoete perzik; de ideale zomer cocktail.

Categorie Drankjes Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon

Bellini cocktail

Ingrediënten


  • 3 witte perziken
  • 2 ijsblokjes
  • 2 eetlepels suikerwater
  • 120 ml Prosecco

Bereiding

(6)
1
Maak een perzikpuree door 2 witte perziken 1 tot 2 minuten te koken in kokend water. Laat de perziken iets afkoelen en nu kun je ze makkelijk schillen. Verwijder de pitten en pureer de perziken samen met 2 ijsblokjes en 2 eetlepels suikerwater in een (kleine) blender.
2
Zeef de perzikpuree voor een mooiere cocktail zonder stukjes.
3
Verwijder de pit van de derde witte perzik en snijd een partje van de perzik. Maak een inkeping zodat de perzik op de rand van het glas gezet kan worden.Bellini cocktail
4
Plaats 60 gram perzikpuree in een champagne glas en vul het glas met 120 ml koude Prosecco. Garneer met het stukje witte perzik en serveer direct, geniet ervan!

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.