Ohmydish.nl


Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram tortellini pasta
  • Handvol peultjes (sugar snaps)
  • 200 ml kookroom
  • 1 knoflook teentje
  • 200 gram manchego kaas
  • 1/2 gele paprika
  • 4-5 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • klein handje pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
  • Scheutje pittige (Sriracha) saus, optioneel
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Grote, diepe pan
  • Kaas rasp
  • Keukenmesje
  • Koksmes en snijplank

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/twee-kleuren-tortellini-met-manchego-en-peultjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd het knoflook teentje fijn. Snijd de rode ui in fijne blokjes en halveer de gele paprika en zet het voor nu apart. Maak de sugar snaps schoon en verwijder de haartjes met behulp van een keukenmesje.

Bereiden van de twee kleuren tortellini met manchego en peultjes -- 25 minuten

Laten we beginnen met het maken van de saus. Voeg hiervoor een klein scheutje olijfolie van goede kwaliteit toe in een grote en diepe pan. Stel het vuur in op middelhoog. Fruit de rode ui en gele paprika aan voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de schoongemaakte peultjes (sugar snaps) toe aan de pan en bak deze mee voor nog eens 5 minuten. Voeg 4 of 5 takjes verse tijm toe aan de pan samen met 200 ml kookroom. Zet het vuur wat hoger en laat de saus pruttelen voor ongeveer 5 minuten.

Nu is het een goed moment om de saus op smaak te brengen. Alles wat je daar voor hoeft te doen is het op smaak brengen met behulp van peper en zout. Zet het vuur wat lager en voeg eventueel wat pittige sriracha saus over de saus heen.

Voeg een klein handje pijnboompitten toe en draai het vuur op het allerlaagst. Laat de saus pruttelen totdat je pasta klaar is. 

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Vul een grote pan tot ongeveer 3/4 vol met water en breng aan de kook. Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking, dit kan per pasta verschillend zijn.

Wij hebben gebruik gemaakt van verse pasta, wat inhoudt dat de kooktijd lager is dan bij gedroogde pasta's. Controleer hiervoor de verpakking.

Wanneer de twee kleuren tortellini gaar is, serveer je deze met de pasta saus en geraspte manchego kaas. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.