Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes vegetarisch

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.

35 minuten
4 personen
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes ingrediënten
Recept twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd het knoflook teentje fijn. Snijd de rode ui en halve gele paprika in fijne blokjes. Maak de sugar snaps schoon met een klein mesje.

Bereiden van de twee kleuren tortellini met manchego en peultjes – 25 minuten

Laten we beginnen met het maken van de saus. Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe bakpan op middelhoog. Fruit de rode ui en gele paprika aan voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de sugar snaps toe aan de pan en bak deze mee voor nog eens 5 minuten. Voeg 4 of 5 takjes verse tijm toe aan de pan samen met 200 ml kookroom. Zet het vuur wat hoger en laat de saus pruttelen voor ongeveer 5 minuten.

Vul ondertussen een grote pan tot ongeveer 3/4 vol met water en breng aan de kook. 

Breng de saus op smaak met peper en zout. Zet het vuur wat lager en voeg optioneel een beetje pittige sriracha saus toe aan de saus.

Voeg een klein handje pijnboompitten toe en draai het vuur op het allerlaagst. Laat de saus pruttelen totdat je pasta klaar is. Verwijder voor het serveren de takjes tijm.

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking, dit kan per pasta verschillend zijn.

Wij hebben gebruik gemaakt van verse pasta, wat inhoudt dat de kooktijd lager is dan bij gedroogde pasta's. 

Zodra de twee kleuren tortellini gaar is, serveer je deze met de pasta saus en geraspte manchego kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
578.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.74 g
6.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.61 g
17.86 g
Eiwitten
25.53 g
Vezels
5.2 g
Natrium
1108.02 mg
Mineralen
Ijzer
4 mg
Calcium
516.44 mg
Magnesium
65.69 mg
Kalium
65.69 mg
Fosfor
443.35 mg
Koper
0.3 mg
Zink
3.07 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
16.88 µg
Vitamines
Vitamine C
48.22 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
345.52 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
1.43 µg
Foliumzuur
62.8 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
4.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.