Ohmydish.nl


Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

(5)

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram tortellini pasta
  • Handvol peultjes (sugar snaps)
  • 200 ml kookroom
  • 1 knoflook teentje
  • 200 gram manchego kaas
  • 1/2 gele paprika
  • 4-5 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • klein handje pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
  • Scheutje pittige (Sriracha) saus, optioneel
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Grote, diepe pan
  • Kaas rasp
  • Keukenmesje
  • Koksmes en snijplank

Bereiden


35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/twee-kleuren-tortellini-met-manchego-en-peultjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd het knoflook teentje fijn. Snijd de rode ui en halve gele paprika in fijne blokjes. Maak de sugar snaps schoon met een klein mesje.

Bereiden van de twee kleuren tortellini met manchego en peultjes -- 25 minuten

Laten we beginnen met het maken van de saus. Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe bakpan op middelhoog. Fruit de rode ui en gele paprika aan voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de sugar snaps toe aan de pan en bak deze mee voor nog eens 5 minuten. Voeg 4 of 5 takjes verse tijm toe aan de pan samen met 200 ml kookroom. Zet het vuur wat hoger en laat de saus pruttelen voor ongeveer 5 minuten.

Vul ondertussen een grote pan tot ongeveer 3/4 vol met water en breng aan de kook. 

Breng de saus op smaak met peper en zout. Zet het vuur wat lager en voeg optioneel een beetje pittige sriracha saus toe aan de saus.

Voeg een klein handje pijnboompitten toe en draai het vuur op het allerlaagst. Laat de saus pruttelen totdat je pasta klaar is. Verwijder voor het serveren de takjes tijm.

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking, dit kan per pasta verschillend zijn.

Wij hebben gebruik gemaakt van verse pasta, wat inhoudt dat de kooktijd lager is dan bij gedroogde pasta's. 

Zodra de twee kleuren tortellini gaar is, serveer je deze met de pasta saus en geraspte manchego kaas. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Makkelijk volkorenbrood

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.