Ben jij ook zo dol op paprika's uit de oven, maar niet op de velletjes? Geroosterde paprika zelf maken is niet moeilijk, lees hier hoe je makkelijk de paprika kunt ontvellen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-09-2024
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Was de paprika's en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijstjes met een klein mesje. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel de paprika's met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Plaats de paprika's in de oven en bak deze tot het vel redelijk zwart is. Na een kwartier zagen de paprika's eruit zoals de foto hierboven, dat begint erop te lijken maar ze mogen nog wel dubbel zo lang.
Haal de paprika's na ongeveer een half uur uit de oven en verplaats deze naar een middelgrote kom. Dek de kom af met aluminiumfolie en wacht ongeveer een half uur.
De velletjes worden zo nog zachter waardoor ze er makkelijker af gaan. Haal de velletjes er met je handen af en nu kun je de geroosterde paprika's direct eten of in verschillende gerechten gebruiken. Bijvoorbeeld in een paprikasaus of falafel. Eet smakelijk!
Kan ik de paprika ook roosteren in de airfryer?
Je kunt de paprika's roosteren in de airfryer, gebruik hiervoor dezelfde bereidingswijze. De baktijd zal echter ongeveer de helft korter worden.
Kan ik de paprika ook roosteren op de barbecue?
Je kunt de paprika's eventueel ook roosteren op de barbecue. Gebruik dan iets meer olijfolie rondom en draai de paprika's regelmatig.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.