Ben jij ook zo dol op paprika's uit de oven, maar niet op de velletjes? Geroosterde paprika zelf maken is niet moeilijk, lees hier hoe je makkelijk de paprika kunt ontvellen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-paprika-zelf-maken
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Was de paprika's en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijstjes met een klein mesje. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel de paprika's met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Plaats de paprika's in de oven en bak deze tot het vel redelijk zwart is. Na een kwartier zagen de paprika's eruit zoals de foto hierboven, dat begint erop te lijken maar ze mogen nog wel dubbel zo lang.
Haal de paprika's na ongeveer een half uur uit de oven en verplaats deze naar een middelgrote kom. Dek de kom af met aluminiumfolie en wacht ongeveer een half uur.
De velletjes worden zo nog zachter waardoor ze er makkelijker af gaan. Haal de velletjes er met je handen af en nu kun je de geroosterde paprika's direct eten of in verschillende gerechten gebruiken. Bijvoorbeeld in een paprikasaus of falafel. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de paprika ook roosteren in de airfryer?
Je kunt de paprika's roosteren in de airfryer, gebruik hiervoor dezelfde bereidingswijze. De baktijd zal echter ongeveer de helft korter worden.
Kan ik de paprika ook roosteren op de barbecue?
Je kunt de paprika's eventueel ook roosteren op de barbecue. Gebruik dan iets meer olijfolie rondom en draai de paprika's regelmatig.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.