Vind jij aardappelen ook zo lekker? Maak deze geroosterde aardappelen in de oven om lekker krokante aardappelen met een zachte binnenkant te bakken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd dan in grove stukken.
Kook de aardappelstukken 3 minuten lang in een middelgrote pan gevuld met kokend water en een snufje zout. Giet de aardappelen dan af en wacht een aantal minuten.
Vermeng de aardappelen met wat knoflook-, paprika-, chilipoeder en flink wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en wees er zeker van dat alles goed gemengd is.
Plaats de aardappelen in een ovenschaal en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven, of tot de aardappelen goudbruin en krokant geworden zijn.
Als je oven een grillstand heeft kun je ervoor kiezen om de laatste paar minuten op de grillstand te bakken voor wat extra kleur. Zo makkelijk en erg lekker!
Serveer deze geroosterde aardappelen met huisgemaakte mayonaise, of als bijgerecht voor bij een stuk vlees of vis. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.