Keuken: italiaanse lunch

16 Recepten

 


Focaccia met ansjovis

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Broodje carpaccio

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een broodje carpaccio is een luxe broodje die je misschien wel vaker in een lunchroom besteld, maar wist je dat je deze ook makkelijk thuis kunt maken. Extra lekker met een romige saus.


Panzanella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een panzanella salade is een Italiaanse broodsalade gemaakt op de traditionele manier. Een simpele salade met brood, tomaat, komkommer en meer die perfect is voor de lunch.


Tomatensalade met burrata

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een tomatensalade met burrata en een zelfgemaakte balsamico dressing is een heerlijke zomerse salade die het lekkerste is met zongerijpte tomaten omdat deze sappig en vol van smaak zijn.


Focaccia met olijven

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met olijven is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.


Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze heerlijke piadina met tomaat en gegrilde aubergine is een makkelijke lauwwarme Italiaanse lunch. Met ham, pesto en meer.


Piadina zelf maken - Italiaans platbrood

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!


Piadina met rauwe ham en mozzarella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.


Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.


Focaccia met cherrytomaatjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Geniet van smakelijke focaccia met cherrytomaten: een luchtig en smaakvol Italiaans brood. Perfect als bijgerecht of snack. Je waant je als het ware in Italië!


Zelfgemaakte nutella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zelfgemaakte nutella voor alle nutella lovers! Deze makkelijke pasta met chocolade en geroosterde hazelnoten is het elke hap meer dan waard!


Italiaanse sandwich met 3 soorten vlees

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Weet jij al wat je tijdens de lunch gaat eten? Zoek niet langer en maak deze warme Italiaanse sandwich! Belegd met verse vleeswaren en heerlijke kaas.


Italiaanse bol kipsaté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze Italiaanse bol kipsaté is een heerlijk vullend broodje die je prima als lunchgerecht kunt eten. Recept voor 2 personen.


Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zin in een lekker broodje? Maak dan een broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven, klaar in 10 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere focaccia met olijven ? Deze Italiaanse focaccia met olijven is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.

Categorie Lunch Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen

Focaccia met olijven

Ingrediënten


  • 350 gram bloem + extra
  • snuf zout
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml lauwwarm water
  • 65 ml olijfolie + extra
  • handvol ontpitte zwarte olijven
  • handvol ontpitte groene olijven
  • flinke snuf maldon zout

Bereiding

(5)
1
Meng gist, 1 theelepel suiker en 150 ml lauwwarm water en wacht ongeveer 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Zorg ervoor dat het water niet te heet of te koud is, dat zal de werking van de gist verminderen.
2
Meng bloem en een snuf zout in de kom van de elektrische mixer. Voeg 65 ml olijfolie toe aan het gistmengsel en schenk het mengsel langzaam bij de bloem terwijl je blijft mengen met de deeghaak.
3
Blijf kneden tot het er een deegbal ontstaat en het deeg soepel is geworden. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek.
4
Laat het deeg ongeveer uur rijzen op een warme plek, of tot het deeg verdubbeld is. Snijd ondertussen de groene en zwarte olijven in ringetjes.Focaccia met olijven

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.