Mokka panna cotta

(23)

Super zachte mokka panna cotta zal letterlijk op je tong smelten! Serveer de mokka panna cotta met chocoladesaus, heel makkelijk om te maken!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mokka panna cotta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 gram gelatineblaadjes
  • 100 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • optioneel: nougatine nootjes
  • optioneel: chocoladesaus
Mokka panna cotta Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Middelgrote pan
  • Garde
  • Kom
  • 6 kleine glazen

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mokka-panna-cotta


Optioneel kun je chocoladesaus maken voor bij de mokka panna cotta. Gebruik hiervoor 100 ml room en 75 gram pure chocolade.

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Giet koud water in een kom en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe, je zult merken dat de gelatineblaadjes hierdoor zacht worden. 

Giet melk in een klein sauspannetje en verhit deze op laag vuur. Laat de melk niet koken! Knijp vocht uit de gelatineblaadjes en los de gelatineblaadjes op in de warme melk, roer dit met een garde glad en zet het vuur uit. 

Voeg suiker en slagroom toe aan een middelgrote pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en meng de oploskoffie door de slagroom. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de melk waar de gelatine in is opgelost toe. 

Verdeel het mengsel over de 6 kleine glazen. Let op met het in de koelkast zetten, het mokka panna cotta mengsel is namelijk nog vloeibaar. Plaats de mokka panna cotta minstens een uur lang in de koelkast, of totdat deze stijf geworden is. 

Mokka panna cotta
Mokka panna cotta

De mokka panna cotta afmaken -- 5 minuten

Je kunt de mokka panna serveren met een hele makkelijke chocoladesaus als topping, klaar in minder dan 5 minuten! 

Giet 100 ml slagroom in een klein sauspannetje en verwarm dit op middelhoog vuur, maar laat de slagroom niet aan de kook komen. Hak de pure chocolade in kleine stukken. Gebruik een garde om de pure chocolade in de slagroom op te lossen. 

Deze chocoladesaus zal indikken na ongeveer een minuut, laat deze een beetje afkoelen. Giet de chocoladesaus over de glazen met mokka panna cotta (als de panna cotta stijf is!) en maak dit af met nougatine nootjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
23 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Makkelijke kerstkoekjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!