Mokka panna cotta
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mokka panna cotta

Super zachte mokka panna cotta zal letterlijk op je tong smelten! Serveer de mokka panna cotta met chocoladesaus, heel makkelijk om te maken!

15 minuten
6 personen
Mokka panna cotta ingrediënten

Recept mokka panna cotta

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 17-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Tip: Optioneel kun je chocoladesaus maken om de mokka panna cotta te serveren. Gebruik hiervoor 100 ml room en 75 gram pure chocolade.

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Giet koud water in een kom en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe, je zult merken dat de gelatineblaadjes hierdoor zacht worden. 

Giet melk in een klein sauspannetje en verhit deze op laag vuur. Laat de melk niet koken! Knijp vocht uit de gelatineblaadjes en los de gelatineblaadjes op in de warme melk, roer dit met een garde glad en zet het vuur uit. 

Voeg suiker en slagroom toe aan een middelgrote pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en meng de oploskoffie door de slagroom. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de melk waar de gelatine in is opgelost toe. 

Verdeel het mengsel over de 6 kleine glazen. Let op met het in de koelkast zetten, het mokka panna cotta mengsel is namelijk nog vloeibaar. Plaats de mokka panna cotta minstens een uur lang in de koelkast, of totdat deze stijf geworden is. 

Mokka panna cotta
Mokka panna cotta

De mokka panna cotta afmaken – 5 minuten

Je kunt de mokka panna serveren met een hele makkelijke chocoladesaus als topping, klaar in minder dan 5 minuten! 

Giet 100 ml slagroom in een klein sauspannetje en verwarm dit op middelhoog vuur, maar laat de slagroom niet aan de kook komen. Hak de pure chocolade in kleine stukken. Gebruik een garde om de pure chocolade in de slagroom op te lossen. 

Deze chocoladesaus zal indikken na ongeveer een minuut, laat deze een beetje afkoelen. Giet de chocoladesaus over de glazen met mokka panna cotta (als de panna cotta stijf is!) en maak dit af met nougatine nootjes. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
364.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.55 g
19.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.57 g
17.02 g
Eiwitten
3.78 g
Vezels
0.01 g
Natrium
38.05 mg
Mineralen
Ijzer
0.03 mg
Calcium
82.75 mg
Magnesium
10.8 mg
Kalium
10.8 mg
Fosfor
66.7 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.25 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1.17 mg
Vitamine D
0.77 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
3.17 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mokka panna cotta"
Diane zegt op 22-01-2020
Hoi, bij het receptje van Mokka panna cotta zeg je de oploskoffie door de hete melk en slagroom te mengen. Ik veronderstel dat je eerst de gekookte slagroom bij de warme melk doet of omgekeerd? Welke volgorde is de beste?
Ohmydish zegt op 22-01-2020
Hallo Diane, ik heb het duidelijker vermeld in het recept. Fijne avond :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.