Super zachte mokka panna cotta zal letterlijk op je tong smelten! Serveer de mokka panna cotta met chocoladesaus, heel makkelijk om te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Tip: Optioneel kun je chocoladesaus maken om de mokka panna cotta te serveren. Gebruik hiervoor 100 ml room en 75 gram pure chocolade.
Giet koud water in een kom en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe, je zult merken dat de gelatineblaadjes hierdoor zacht worden.
Giet melk in een klein sauspannetje en verhit deze op laag vuur. Laat de melk niet koken! Knijp vocht uit de gelatineblaadjes en los de gelatineblaadjes op in de warme melk, roer dit met een garde glad en zet het vuur uit.
Voeg suiker en slagroom toe aan een middelgrote pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en meng de oploskoffie door de slagroom. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de melk waar de gelatine in is opgelost toe.
Verdeel het mengsel over de 6 kleine glazen. Let op met het in de koelkast zetten, het mokka panna cotta mengsel is namelijk nog vloeibaar. Plaats de mokka panna cotta minstens een uur lang in de koelkast, of totdat deze stijf geworden is.
Je kunt de mokka panna serveren met een hele makkelijke chocoladesaus als topping, klaar in minder dan 5 minuten!
Giet 100 ml slagroom in een klein sauspannetje en verwarm dit op middelhoog vuur, maar laat de slagroom niet aan de kook komen. Hak de pure chocolade in kleine stukken. Gebruik een garde om de pure chocolade in de slagroom op te lossen.
Deze chocoladesaus zal indikken na ongeveer een minuut, laat deze een beetje afkoelen. Giet de chocoladesaus over de glazen met mokka panna cotta (als de panna cotta stijf is!) en maak dit af met nougatine nootjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.