Deze spinazie en ham frittata is onweerstaanbaar. Gemaakt met heerlijke verse ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-en-ham-frittata
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden. Pel en snijd de sjalot en knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke plakken.
Gebruik een champignonborstel of keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd deze daarna in plakjes. Maak de spinazie goed schoon, wees er zeker van dat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
Maak de spinazie droog met een sla centrifuge. Snijd de gekookte ham in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Klop de eieren los in een kommetje en breng op smaak met wat peper en zout.
Gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten en giet dit in een grote bakpan. Verhit de olie op middelhoog vuur. Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken in plaats van de olie uit het potje.
Voeg dan de aardappelplakjes toe, en bak deze 3 tot 4 minuten mee. Voeg dan de champignonplakjes toe, en na een aantal minuten de spinazieblaadjes.
Je zult de spinazie naar alle waarschijnlijkheid in delen moeten toevoegen, in verband met de grootte.
Voeg als laatste de gesneden sjalot en knoflook toe. Om de frittata af te maken voeg je de gesneden zongedroogde tomaten en de ham toe. Giet dan de geklopte eieren erbij en verkruimel wat feta kaas over de bovenkant.
Plaats de grote bakpan in de oven voor een minuut of 10, of totdat de frittata gaar en stevig is. Deze frittata is heerlijk met een gemengde salade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.