Deze spinazie en ham frittata is onweerstaanbaar. Gemaakt met heerlijke verse ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd de sjalot en knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke plakken.
Gebruik een champignonborstel of keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd deze daarna in plakjes. Maak de spinazie goed schoon, wees er zeker van dat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
Maak de spinazie droog met een sla centrifuge. Snijd de gekookte ham in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Klop de eieren los in een kommetje en breng op smaak met wat peper en zout.
Gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten en giet dit in een grote bakpan. Verhit de olie op middelhoog vuur. Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken in plaats van de olie uit het potje.
Voeg dan de aardappelplakjes toe, en bak deze 3 tot 4 minuten mee. Voeg dan de champignonplakjes toe, en na een aantal minuten de spinazieblaadjes.
Je zult de spinazie naar alle waarschijnlijkheid in delen moeten toevoegen, in verband met de grootte.
Voeg als laatste de gesneden sjalot en knoflook toe. Om de frittata af te maken voeg je de gesneden zongedroogde tomaten en de ham toe. Giet dan de geklopte eieren erbij en verkruimel wat feta kaas over de bovenkant.
Plaats de grote bakpan in de oven voor een minuut of 10, of totdat de frittata gaar en stevig is. Deze frittata is heerlijk met een gemengde salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.