Ohmydish.nl


Spinazie en ham frittata

Deze spinazie en ham frittata is onweerstaanbaar. Gemaakt met heerlijke verse ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.

Spinazie en ham frittata
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Spinazie en ham frittata

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram verse spinazieblaadjes
  • 3 plakken gekookte ham
  • 6 eieren
  • 2 middelgrote aardappels
  • 4 witte champignons
  • 4 zongedroogde tomaten + wat olie uit het potje
  • 1 sjalot
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 gram feta kaas
  • zout en peper naar smaak
Spinazie en ham frittata ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan die in de oven kan, dus eentje zonder plastic onderdelen. Mocht je geen oven hebben (of zo'n pan) dan kun je een deksel op de pan plaatsen en de frittata op laag vuur garen.
  • Een oven
  • Snijplank en koksmes
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Sla centrifuge
  • Middelgrote kom
  • Garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-en-ham-frittata


Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Wij doen mee met een receptenruil van een ander foodblog elke maand. Deze maand gebruiken we het frittata recept van Tastyhealthycooking. Frittata stond nog op onze to-do lijst, dus dat komt mooi uit. We hebben momenteel mooie spinazie groeien in onze moestuin, dus wij hebben in plaats van courgette spinazie gebruikt.

Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden. Pel en snijd de sjalot en knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Schil de aardappels en snijd deze in niet al te dikke plakken. Gebruik een champignonborstel of keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd deze daarna in plakjes. Maak de spinazie goed schoon, wees er zeker van dat er geen zand meer tussen de blaadjes zit. Maak de spinazie droog met een sla centrifuge.

Snijd de gekookte ham in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Klop de eieren los in een kommetje en breng op smaak met wat peper en zout.

Verse spinazie uit de groentetuin Verse spinazie uit de moestuin

De spinazie en ham frittata bakken -- 15 minuten

Gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten en giet dit in een grote bakpan. Verhit de olie op middelhoog vuur. Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken in plaats van de olie uit het potje. Voeg dan de aardappelplakjes toe, en bak deze 3 tot 4 minuten mee. Voeg dan de champignonplakjes toe, en na een aantal minuten de spinazieblaadjes. Je zult de spinazie naar alle waarschijnlijkheid in delen moeten toevoegen, in verband met de grootte. Voeg als laatste de gesneden sjalot en knoflook toe.

Om de frittata af te maken voeg je de gesneden zongedroogde tomaten en de ham toe. Giet dan de geklopte eieren erbij en verkruimel wat feta kaas over de bovenkant. Plaats de grote bakpan in de oven voor een minuut of 10, of totdat de frittata gaar en stevig is. Deze frittata is heerlijk met een gemengde salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.