Bruschetta tomaat en basilicum
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bruschetta tomaat en basilicum veganistisch

Super snelle Italiaanse snack die je in 10 minuten kunt maken. Een heerlijke bruschetta tomaat en basilicum, dat simpel zó lekker kan zijn!

10 minuten
2 personen
Bruschetta tomaat en basilicum ingrediënten

Recept bruschetta tomaat en basilicum

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 09-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was en snijd de tomaat in stukjes, plaats deze in de kleine kom. 

Pel de teentjes knoflook en leg deze voor nu aan de kant. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze door de tomatenstukjes. 

Bruschetta tomaat en basilicum
Bruschetta tomaat en basilicum

De bruschetta met tomaten en basilicum afmaken – 5 minuten

Bak het stokbrood af, als dat nog niet het geval is. Sla deze stap anders over. Snijd de stokbrood zijdelings in stukjes, druppel er dan wat olijfolie overheen. 

Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de stukjes brood tot er mooie donkere lijnen ontstaan. Haal de gegrilde stokbroodjes dan uit de grillpan en wrijf deze in met de gepelde knoflook.

Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Verdeel het tomaten mengsel over de stukjes stokbrood en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is bruschetta?

Zelf bruschetta maken is helemaal niet zo moeilijk, je maakt het van gegrild brood. Dit kunnen verschillede soorten brood zijn, deze worden ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie. 

Waar komt de naam bruschetta vandaan?

Bruschetta komt van het latijnse woord ‘bruscare’ wat vertaald kan worden naar ‘op kolen roosteren’.

Welke tomaat voor bruschetta?

Je kunt het beste een smaakvolle tomaat gebruiken, zoals trostomaten of vleestomaten. Er zijn verschillende soorten sappige tomaten die veel smaak hebben omdat ze in de zomer zongerijpt zijn, zoals bijvoorbeeld Coeur de boeuf of Marmande tomaten.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
447.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
84.91 g
20.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.96 g
0.78 g
Eiwitten
16.12 g
Vezels
11.25 g
Natrium
1443.93 mg
Mineralen
Ijzer
1.74 mg
Calcium
142.75 mg
Magnesium
88.06 mg
Kalium
88.06 mg
Fosfor
279.88 mg
Koper
0.45 mg
Zink
1.58 mg
Jodium
1.06 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
135.93 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.56 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
71.66 µg
Vitamine E
3.28 mg
Vitamine K
52.6 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bruschetta tomaat en basilicum"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.