Bruschetta tomaat en basilicum

(12)

Super snelle Italiaanse snack die je in 10 minuten kunt maken. Een heerlijke bruschetta tomaat en basilicum, dat simpel zó lekker kan zijn!

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Bruschetta tomaat en basilicum

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 stokbrood
  • Olijfolie
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat of een handvol kleine tomaatjes
  • Klein handje verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak
Bruschetta tomaat en basilicum Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grilpan
  • Broodmes
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kleine kom

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bruschetta-tomaat-en-basilicum


Voorbereiding – 5 minuten

Was en snijd de tomaat in blokjes, doe de tomatenblokjes dan in de kleine kom. 

Pel de teentjes knoflook en leg deze voor nu aan de kant. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze door de tomatenblokjes. 

Bruschetta tomaat en basilicum
Bruschetta tomaat en basilicum

De bruschetta met tomaten en basilicum afmaken – 5 minuten

Bak het stokbrood af, als dat nog niet het geval is. Sla deze stap anders over. Snijd de stokbrood zijdelings in stukjes, druppel er dan wat olijfolie overheen. 

Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de stukjes brood tot er mooie donkere lijnen ontstaan. Haal de gegrilde stokbroodjes dan uit de grillpan en wrijf deze in met de gepelde knoflook.

Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Verdeel het tomaten mengsel over de stukjes stokbrood en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

12 stemmen

Bruschetta tomaat en basilicum: Veel gestelde vragen

Wat is bruschetta?

Zelf bruschetta maken is helemaal niet zo moeilijk, je maakt het van gegrild brood. Dit kunnen verschillede soorten brood zijn, deze worden ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie. 

Waar komt de naam bruschetta vandaan?

Bruschetta komt van het latijnse woord ‘bruscare’ wat vertaald kan worden naar ‘op kolen roosteren’.

Welke tomaat voor bruschetta?

Je kunt het beste een smaakvolle tomaat gebruiken, zoals trostomaten of vleestomaten. Er zijn verschillende soorten sappige tomaten die veel smaak hebben omdat ze in de zomer zongerijpt zijn, zoals bijvoorbeeld Coeur de boeuf of Marmande tomaten.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.