Keuken: italiaanse bijgerechten

13 Recepten

 


Focaccia met ansjovis

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Tomatensalade met burrata

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een tomatensalade met burrata en een zelfgemaakte balsamico dressing is een heerlijke zomerse salade die het lekkerste is met zongerijpte tomaten omdat deze sappig en vol van smaak zijn.


Focaccia met olijven

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met olijven is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.


Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.


Knoflookbrood

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!


Italiaanse gehaktballetjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (45)

Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.


Italiaanse groenten uit de oven

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Heerlijke en simpele Italiaanse groenten uit de oven, het perfecte bijgerecht met zoete tomaatjes en kruidige groenten.


Amarena kersen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.


Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Het kost even tijd om deze melanzane sott'olio te maken, maar dat is het helemaal waard. Een heerlijke zachte spread met aubergine, olie, azijn en knoflook.


Focaccia met cherrytomaatjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Geniet van smakelijke focaccia met cherrytomaten: een luchtig en smaakvol Italiaans brood. Perfect als bijgerecht of snack. Je waant je als het ware in Italië!


Gehaktballen gevuld met mozzarella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Verras iedereen eens door mozzarella in een gehaktbal te plaatsen. Super lekkere gehaktballen gevuld met mozzarella!


Zelf pesto maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Met maar een handjevol ingrediënten kun je makkelijk zelf pesto maken en deze heeft zó ontzettend veel smaak. Deze saus wordt ook wel pesto genovese genoemd.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere melanzane sott'olio - ingemaakte aubergines ? Het kost even tijd om deze melanzane sott'olio te maken, maar dat is het helemaal waard. Een heerlijke zachte spread met aubergine, olie, azijn en knoflook.

Ingrediënten


  • 3 kg aubergines
  • 1,5 liter azijn
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels zout
  • 3 grote knoflooktenen
  • olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of olijfolie

Bereiding

(15)
1
Verwijder de uiteindes van de aubergines en schil de aubergines met een dunschiller. Snijd deze vervolgens in niet al te grote staafjes. Meng ondertussen azijn, water en zout in een grote pan en breng aan de kook. Kook de aubergines ongeveer 5 minuten en plaats ze dan in een vergiet.
2
Gooi het vocht weg, plaats het vergiet in een grote kom en zet er iets zwaars op. Op deze manier zal het vocht er nog meer uit gedrukt worden en de aubergines nog smaakvoller worden. Laat dit minimaal enkele uren, maar het liefst de hele nacht zo staan.
3
Zorg ervoor dat de weckpotten die je gaat gebruiken steriel zijn, dit kun je gemakkelijk doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. Melanzane sott’olio – Ingemaakte aubergines
4
Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Verdeel de uitgelekte aubergine over de weckpotten en verdeel de knoflooktenen over de potten. Vul elke pot met olie tot de aubergine helemaal onder staan.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.