Keuken: italiaanse hoofdgerechten

62 Recepten

 


Risotto met champignons en truffel

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 2 personen

Deze risotto met champignons en truffel is bij velen favoriet door de romige volle smaak. Extra lekker met Parmezaanse kaas, paddenstoelenbouillon, knoflook en een groene salade.


Groentelasagne met linzen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een groentelasagne met linzen is gemaakt met een overheerlijke linzensaus, ofwel een vegetarische bolognese saus. Heerlijk romig en vol van smaak met bechamelsaus en gegrilde groentes.


Spätzle met spek en ui

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Spätzle met spek en ui is een hartig gerecht welke binnen 20 minuten op tafel staat. Een heerlijk verwarmend gerecht, ideaal voor een koudere dag.


Provençaalse pasta met kalkoen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Provençaalse pasta met kalkoen, tomaatjes en courgette is een snelle pasta die binnen een handomdraai op tafel staat. Een slanke pasta bomvol groenten.


Toscaanse kip

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze romige Toscaanse kip is extra lekker met verse spinazie en zongedroogde tomaatjes. Serveer met een pasta voor een heerlijke doordeweekse maaltijd.


Pizza fritta

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een pizza fritta is een Italiaanse gefrituurde pizza, het is simpelweg pizzadeeg die je frituurt i.p.v. in de oven bakt. Een luchtig deeg met een krokant jasje voor extra veel smaak.


Saltimbocca alla romana

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Saltimbocca alla romana is een simpel Italiaans gerecht van kalfsvlees, ham en salie. Een heerlijk stukje vlees in een makkelijke saus van witte wijn en boter die smelt op je tong.


Porchetta

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Porchetta is een heerlijke rollade van buikspek, een Italiaanse klassieker met mals varkensvlees en een krokante zwoerd (crackling). Een heerlijk pronkstuk tijdens het diner of de feestdagen.


Pizza bianca

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een pizza bianca heeft geen tomatensaus, vandaar de naam 'witte pizza'. Een simpele pizza met mozzarella en extra lekker met ham en rucola.


Farinata di ceci

Kooktijd 3 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Er bestaan veel verschillende versies van farinata di ceci, ofwel brood gemaakt van kikkererwtenmeel. Deze versie uit Ligurië is te maken met weinig ingrediënten.


Spezzatino - Italiaanse kalfsstoof

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.


Pinsa romana

Kooktijd 26 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Pinsa romana is een pizzasoort met een ontzettend luchtig deeg. Het deeg wordt extra luchtig door verschillende soorten bloem, veel water en een lange rijstijd.


Pizza Napolitana

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pizza Napolitana heeft die typische authentieke pizza brood smaak. Gebakken op een pizzasteen en met huisgemaakt deeg, belegd met een simpele topping. Simpelweg heerlijk!


Pizza caprese

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.


Italiaans stoofvlees

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere italiaans stoofvlees ? Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen

Italiaans stoofvlees

Ingrediënten


  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 4 kleine uitjes
  • 5 wortelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 ml rode wijn
  • 700 ml runderbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Bloem
  • Peper en zout

Bereiding

(113)
1
Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.
2
Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.
3
Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.Italiaans stoofvlees
4
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.