Geniet van een pittige kippendijen tomaten pasta, of gebruik artisjokharten voor een vegetarische versie van dit gerecht. Klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Snijd ook de rode peper, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te laten zitten. Met zaadlijsten zal het gerecht pittiger smaken.
Je hoeft de ingrediënten niet heel precies te snijden, aangezien de saus met de staafmixer gepureerd gaat worden. Als je verse tomaten gebruikt, verwijder dan de harde kern en snijd de tomaten in grove stukken.
Heb je kippendijen gekocht waar het bot nog in zit? Haal dan eerst het bot eruit en snijd de kip in hapklare stukken. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng het water aan de kook.
Verhit een scheutje olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de gesneden uien, knoflook en peper aan toe.
Fruit het geheel een aantal minuten aan op middelhoog vuur, totdat de uien, knoflook en peper zacht geworden zijn. Voeg dan tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee.
Voeg dan de tomaten toe, breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer lager. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus zacht en dik genoeg is.
Kook in de tussentijd de pasta al dente in een grote pan gevuld met water, kijk op de verpakking van je pasta hoe lang dit duurt.
Verhit olijfolie in een kleine sauspan en bak de kippendijen in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar. Gebruik een staafmixer om de pastasaus glad te pureren.
Voeg verse basilicumblaadjes toe en pureer nogmaals. Plaats de gebakken stukjes kippendij in de pasta saus en kook deze een aantal minuten mee. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en serveer deze met de pittige tomatensaus en kippendijen. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes. Dit pastagerecht is heerlijk met een gemengde salade erbij.
Eet smakelijk!
Kan ik de kippendijen vervangen?
Vervang de kippendijen door bijvoorbeeld artisjokharten om van dit gerecht een vegetarische variant te maken.
Hoe lang kan ik de pittige kippendijen tomaten pasta bewaren?
Je kunt deze pasta tot 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.