Pittige kippendijen tomaten pasta
😍 17 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pittige kippendijen tomaten pasta

Geniet van een pittige kippendijen tomaten pasta, of gebruik artisjokharten voor een vegetarische versie van dit gerecht. Klaar in een half uur.

30 minuten
4 personen
Pittige kippendijen tomaten pasta ingrediënten

Recept pittige kippendijen tomaten pasta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pittige kippendijen tomaten pasta allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Snijd ook de rode peper, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te laten zitten. Met zaadlijsten zal het gerecht pittiger smaken.

Je hoeft de ingrediënten niet heel precies te snijden, aangezien de saus met de staafmixer gepureerd gaat worden. Als je verse tomaten gebruikt, verwijder dan de harde kern en snijd de tomaten in grove stukken.

Heb je kippendijen gekocht waar het bot nog in zit? Haal dan eerst het bot eruit en snijd de kip in hapklare stukken. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng het water aan de kook. 

Pittige kippendijen tomaten pasta
Pittige kippendijen tomaten pasta

De pittige kippendijen tomaten pasta afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de gesneden uien, knoflook en peper aan toe.

Fruit het geheel een aantal minuten aan op middelhoog vuur, totdat de uien, knoflook en peper zacht geworden zijn. Voeg dan tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee.

Voeg dan de tomaten toe, breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer lager. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus zacht en dik genoeg is.

Kook in de tussentijd de pasta al dente in een grote pan gevuld met water, kijk op de verpakking van je pasta hoe lang dit duurt.

Verhit olijfolie in een kleine sauspan en bak de kippendijen in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar. Gebruik een staafmixer om de pastasaus glad te pureren.

Voeg verse basilicumblaadjes toe en pureer nogmaals. Plaats de gebakken stukjes kippendij in de pasta saus en kook deze een aantal minuten mee. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en serveer deze met de pittige tomatensaus en kippendijen. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes. Dit pastagerecht is heerlijk met een gemengde salade erbij.

Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de kippendijen vervangen?

Vervang de kippendijen door bijvoorbeeld artisjokharten om van dit gerecht een vegetarische variant te maken.

Hoe lang kan ik de pittige kippendijen tomaten pasta bewaren?

Je kunt deze pasta tot 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
599.20 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
61.13 g
10.23 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.57 g
6.24 g
Eiwitten
32.97 g
Vezels
5.81 g
Natrium
508.21 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram kipdijfilets 266.25 0.25 g - 20.63 g 5.63 g 20.00 g - 93.75 mg 0.88 mg 10.00 mg 22.50 mg 250.00 mg 200.00 mg 0.06 mg 1.63 mg - 22.50 µg - 0.13 mg 0.03 mg - - 0.38 mg 0.81 µg - 0.25 mg 2.50 µg -
0.25 ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.75 knoflookteentjes 7.35 1.47 g 0.05 g 0.01 g - 0.32 g 0.10 g 0.21 mg 0.07 mg 8.92 mg 1.05 mg 31.50 mg 6.83 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.08 µg - 0.74 mg - - 0.01 mg - 0.02 mg - 0.21 µg - - -
0.25 rode peper 1.16 0.22 g - 0.02 g - 0.03 g 0.02 g - 0.06 mg 0.26 mg - - 0.75 mg - - - - 3.38 mg - 0.06 mg - - - - - - - -
150 gram tomaten 28.50 4.35 g 4.35 g 0.30 g - 1.50 g 1.50 g 12.00 mg - 21.00 mg 15.00 mg 445.50 mg 39.00 mg 0.08 mg 0.15 mg - - 31.50 mg - 0.06 mg 0.06 mg 0.03 mg 0.12 mg - 10.50 µg 0.75 mg 11.25 µg -
0.5 eetlepel tomatenpuree 7.60 1.40 g 1.00 g - - 0.35 g 0.29 g 45.00 mg 0.40 mg 3.00 mg 5.50 mg 85.00 mg 7.00 mg 0.05 mg 0.15 mg - - 3.00 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 3.00 µg - - -
0.25 klein handje verse basilicumblaadjes 1.41 0.15 g 0.14 g 0.02 g - 0.09 g 0.12 g 0.30 mg 0.17 mg 7.50 mg 0.30 mg 9.00 mg 1.20 mg - 0.02 mg - - 0.90 mg - - - 0.01 mg - - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zout en peper 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
75 gram pasta , denk aan 75 gram pasta per persoon gluten 269.25 50.25 g 2.78 g 2.25 g 0.52 g 10.13 g 2.55 g 15.00 mg 1.20 mg 22.50 mg 45.00 mg 120.00 mg 150.00 mg 0.11 mg 1.20 mg - - - - 0.05 mg 0.13 mg 0.05 mg 0.05 mg - 6.00 µg - - -
    599.20 61.13 g 10.23 g 23.57 g 6.24 g 32.97 g 5.81 g 508.21 mg 3.02 mg 86.56 mg 93.80 mg 1006.77 mg 419.41 mg 0.35 mg 3.46 mg 0.60 µg 22.52 µg 42.88 mg 0.13 mg 0.21 mg 0.22 mg 0.12 mg 0.63 mg 0.81 µg 23.01 µg 1.08 mg 16.61 µg -
0 reacties op "Pittige kippendijen tomaten pasta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.