Geniet van een pittige kippendijen tomaten pasta, of gebruik artisjokharten voor een vegetarische versie van dit gerecht. Klaar in een half uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-kippendijen-tomaten-pasta
Als je verse tomaten gebruikt, verwijder dan de harde kern en snijd de tomaten in grove stukken. Heb je kippendijen gekocht waar het bot nog in zit ? Haal dan eerst het bot eruit en snijd de kip in hapklare stukken. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng het water aan de kook.
Pittige kippendijen tomaten pasta
Voeg dan de tomaten toe, breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer lager. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus zacht en dik genoeg is.
Kook in de tussentijd de pasta al dente in een grote pan gevuld met water, kijk op de verpakking van je pasta hoe lang dit duurt. Verhit olijfolie in een kleine sauspan en bak de kippendijen in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar. Gebruik een staafmixer om de pastasaus glad te pureren. Voeg verse basilicumblaadjes toe en pureer nogmaals.
Plaats de gebakken stukjes kippendij in de pasta saus en kook deze een aantal minuten mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer deze met de pittige tomatensaus en kippendijen. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes. Dit pastagerecht is heerlijk met een gemengde salade erbij. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.