Ohmydish.nl


Pittige kippendijen tomaten pasta

Geniet van een pittige kippendijen tomaten pasta, of gebruik artisjokharten voor een vegetarische versie van dit gerecht. Klaar in een half uur.

Pittige kippendijen tomaten pasta
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pittige kippendijen tomaten pasta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kippendijen, of gebruik artisjokharten om een vegetarische versie te maken
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 rode peper
  • 600 gram tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Klein handje verse basilicumblaadjes + extra om mee te garneren
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram pasta naar keuze, denk aan 75 gram pasta per persoon
Pittige kippendijen tomaten pasta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Grote pan
  • Vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-kippendijen-tomaten-pasta


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Snijd ook de rode peper, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te laten zitten. Met zaadlijsten zal het gerecht pittiger smaken. Je hoeft de ingrediënten niet heel precies te snijden, aangezien de saus met de staafmixer gepureerd gaat worden.

Als je verse tomaten gebruikt, verwijder dan de harde kern en snijd de tomaten in grove stukken. Heb je kippendijen gekocht waar het bot nog in zit ? Haal dan eerst het bot eruit en snijd de kip in hapklare stukken. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng het water aan de kook.

Pittige kippendijen tomaten pasta Pittige kippendijen tomaten pasta

Pittige kippendijen tomaten pasta afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de gesneden uien, knoflook en peper aan toe. Fruit het geheel een aantal minuten aan op middelhoog vuur, totdat de uien, knoflook en peper zacht geworden zijn. Voeg dan tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee.

Voeg dan de tomaten toe, breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer lager. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus zacht en dik genoeg is.

Kook in de tussentijd de pasta al dente in een grote pan gevuld met water, kijk op de verpakking van je pasta hoe lang dit duurt. Verhit olijfolie in een kleine sauspan en bak de kippendijen in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar. Gebruik een staafmixer om de pastasaus glad te pureren. Voeg verse basilicumblaadjes toe en pureer nogmaals.

Plaats de gebakken stukjes kippendij in de pasta saus en kook deze een aantal minuten mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer deze met de pittige tomatensaus en kippendijen. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes. Dit pastagerecht is heerlijk met een gemengde salade erbij. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Gegrilde avocado sandwich

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.