Keuken: italiaans

205 Recepten

Italiaanse toetjes
Italiaanse toetjes
14 Recepten
Italiaanse lunch
Italiaanse lunch
16 Recepten

Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.

De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.

Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?


Burrata salade met pesto

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.


Gevulde pastaschelpen met spinazie

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze gevulde pastaschelpen met spinazie en basilicum zijn mega lekker met een smaakvolle tomatensaus. Een vegetarische maaltijd met 3 soorten kaas.


Pizza caprese

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.


Venkel risotto

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een heerlijke romige venkel risotto met 2 soorten kaas voor een doordeweekse vegetarische maaltijd. Heerlijk fris met citroen en ricotta.


Limoncello Tonica

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een Limoncello tonica is een snel te maken, dorstlessende en frisse cocktail uit Italië. Geserveerd in een mooi groot glas met basilicum en citroen.


Italiaans stoofvlees

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Ribollita - Toscaanse soep

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een Ribollita is een Toscaanse maaltijdsoep bomvol groenten en kruiden. Deze groentesoep met bonen en brood is een heerlijke vegetarische soep.


Pasta met kip en romige spinazie

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Deze pasta met kip en romige spinazie is een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd. Staat binnen een half uur op tafel en zit boordevol smaak.


Italiaanse borrelplank

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Maak een heerlijke Italiaanse borrelplank, ofwel l'aperitivo. Een mooie en goed gevulde plank die je kunt maken voor je volgende borrel!


Ravioli ovenschotel

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Een ravioli ovenschotel is een ideaal doordeweeks gerecht voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Met een lekkere tomatensaus, verse basilicum en mozzarella.


Champignon lasagne met kip pesto

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze vol van smaak en goed vullende champignon lasagne met kip pesto gaat zeker een favoriet van je worden. Met bechamelsaus en pulled chicken.


Scroppino

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Een scroppino is een heerlijke cocktail voor tijdens de feestdagen, in de zomer na een warme dag of gewoon zo maar eens. Heerlijk fris en licht, gemaakt met maar 4 ingrediënten!


Tortellini spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Wat zijn deze tortellini spiesjes super leuk en makkelijk om te maken. Het is alsof je een mini pasta salade op een spiesje eet, zo lekker!


Italiaanse gehaktballetjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.


Arancello maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze heerlijke zachte en zoete arancello is een Italiaanse sinaasappellikeur. Arancello maken doe je met maar een aantal ingrediënten!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Ossobuco

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels
  • 1 rode ui
  • 5 wortelen
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • glas rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 ml runderbouillon
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • klont boter
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(26)
1
Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.
2
Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 
3
Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.
4
Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.Ossobuco

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.