Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 18-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de burrata uit de verpakking en laat alvast op kamertemperatuur komen. Bij een koele burrata zal de room aan de binnenkant niet mooi uitlopen.
Was de gemengde sla indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Was de tomaatjes en snijd deze door de helft met behulp van een snijplank en een mesje.
Meng een ½ potje pesto samen met ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Zo maak je van de pesto een snelle dressing. Door de pesto te verdunnen zal deze beter mengen met de sla.
Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes (of snoeptomaatjes) toe aan de grote kom samen met de gemengde sla. Bedruip de salade met de pesto en meng goed door.
Voeg de burrata toe aan het midden van de salade en bestuif deze met een ½ theelepeltje gerookte paprikapoeder. De burrata kun je tijdens het serveren verdelen, of in stukjes snijden en vermengen door de salade heen.
Breng de burrata salade met pesto op smaak met een beetje peper en zout. Garneer eventueel met een aantal blaadjes verse basilicum. Geniet ervan!
Wat is burrata?
Burrata is geen speciale soort mozzarella, maar mozzarella met een roomvulling. Beide zien er dus hetzelfde uit.
Hoe lang kan ik de burrata salade met pesto bewaren?
Afgedekt met huishoudfolie kun je de burrata salade nog prima een dag bewaren. Als je de salade langer dan een dag bewaard heb je grote kans dat de sla niet meer stevig is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.