Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/burrata-salade-met-pesto
Haal de burrata uit de verpakking en laat alvast op kamertemperatuur komen. Bij een koele burrata zal de room aan de binnenkant niet mooi uitlopen.
Was de gemengde sla indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Was de tomaatjes en snijd deze door de helft met behulp van een snijplank en een mesje.
Meng een ½ potje pesto samen met ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Zo maak je van de pesto een snelle dressing. Door de pesto te verdunnen zal deze beter mengen met de sla.
Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes (of snoeptomaatjes) toe aan de grote kom samen met de gemengde sla. Bedruip de salade met de pesto en meng goed door.
Voeg de burrata toe aan het midden van de salade en bestuif deze met een ½ theelepeltje gerookte paprikapoeder. De burrata kun je tijdens het serveren verdelen, of in stukjes snijden en vermengen door de salade heen.
Breng de burrata salade met pesto op smaak met een beetje peper en zout. Garneer eventueel met een aantal blaadjes verse basilicum. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is burrata?
Burrata is geen speciale soort mozzarella, maar mozzarella met een roomvulling. Beide zien er dus hetzelfde uit.
Hoe lang kan ik de burrata salade met pesto bewaren?
Afgedekt met huishoudfolie kun je de burrata salade nog prima een dag bewaren. Als je de salade langer dan een dag bewaard heb je grote kans dat de sla niet meer stevig is.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.