Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en snijd deze fijn. Was de bleekselderij stengel en snijd deze in stukjes. Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het kalfsvlees, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees. Snijd het vlees in vrij kleine stukjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit een klont boter samen met een scheut olijfolie in een braadpan. Bedek de stukjes vlees met een dun laagje bloem en bak het vlees mooi bruin. Je kunt het vlees het beste in delen bakken om ze mooi rondom dicht te schroeien.
Voeg de spekjes samen met de ui toe aan het stoofvlees en bak enkele minuten mee. Bak de wortel en bleekselderij nog ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de salie, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes toe en blus het geheel af met witte wijn.
Voeg 400 ml kalfsbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de stoofpot kookt en laat de spezzatino ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Breng op smaak met zwarte peper en zout. Verwijder de kruiden en serveer deze Italiaanse stoof bijvoorbeeld met friet, aardappelpuree of pasta. Eet smakelijk!
Wat is spezzatino?
Spezzatino is stoofvlees op Italiaanse wijze. Dit stoofpotje wordt gemaakt met kalfs-, rund-, lams- of varkensvlees.
Kan ik de spekjes weglaten?
Je kunt de spekjes in deze stoofpot prima weglaten. Gebruik dan wel meer peper en zout om de stoofpot toch hartiger te maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.