Gevulde pastaschelpen met spinazie
😍 18 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Gevulde pastaschelpen met spinazie vegetarisch

Deze gevulde pastaschelpen met spinazie en basilicum zijn mega lekker met een smaakvolle tomatensaus. Een vegetarische maaltijd met 3 soorten kaas.

1 uur 15 minuten
2 personen
Gevulde pastaschelpen met spinazie ingrediënten

Recept gevulde pastaschelpen met spinazie

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gevulde pastaschelpen met spinazie allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 18-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pastaschelpen al dente.

Was ondertussen de verse spinazie, verwijder eventueel de harde stelen en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Rooster de pijnboompitten in een grote bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde grote bakpan en bak hierin de spinazie in delen.

Voeg steeds spinazie toe tot deze volledig is geslonken en verplaats deze dan naar een zeef of vergiet.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde pastaschelpen met spinazie
Gevulde pastaschelpen met spinazie

De gevulde pastaschelpen met spinazie afmaken – 45 minuten

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er dan de passata bij en laat de saus zachtjes indikken. 

Zodra de ui zacht geworden is roer je de reepjes paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.

Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer een beetje olijfolie erdoor zodat ze niet gaan plakken. 

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en pureer deze samen met een aantal blaadjes basilicum vrij glad met een staafmixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul elke pastaschelp met het spinaziemengsel. Dit kun je het makkelijkste met een spuitzak zonder spuitmond doen, maar met een kleine lepel kan ook.

Leg de gevulde schelpen op de tomatensaus en verdeel hier een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella over.

Bak de pastaschelpen mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Maak af met verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is conchiglie?

Conchiglie is een pastasoort, in het Italiaans betekent het ‘schelpen’. Ze bestaan in veel maten, dus let even op dat ze groot genoeg zijn om te kunnen vullen. Conchigioni zijn de middelgrote schelpen, deze maat is prima om te vullen.

Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken om de conchiglie te vullen?

Ja, je kunt de pastaschelpen ook vullen met diepvries spinazie. Laat deze dan wel eerst ontdooien en knijp het vocht eruit, anders zal de vulling te nat worden.

Wat vind je hiervan?

19 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
684.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
64.79 g
34.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.89 g
15.04 g
Eiwitten
35.76 g
Vezels
12.89 g
Natrium
1416.56 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
10 grote pastaschelpen gluten 71.80 13.40 g 0.74 g 0.60 g 0.14 g 2.70 g 0.68 g 4.00 mg 0.32 mg 6.00 mg 12.00 mg 32.00 mg 40.00 mg 0.03 mg 0.32 mg - - - - 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg - 1.60 µg - - -
125 gram verse spinazie 18.75 0.75 g 0.50 g 0.38 g - 3.13 g 2.50 g 81.25 mg 5.13 mg 150.00 mg 56.25 mg 812.50 mg 68.75 mg 0.15 mg 0.63 mg - 1.25 µg 65.00 mg - 1.00 mg 0.14 mg 0.25 mg 0.25 mg - 87.50 µg 2.50 mg 600.00 µg -
62.5 gram ricotta melk 106.88 0.13 g - 9.38 g 5.31 g 5.94 g - 50.00 mg 0.25 mg 125.00 mg 6.25 mg 68.75 mg 131.25 mg - 0.75 mg - - - - 0.06 mg 0.01 mg 0.13 mg - 0.19 µg - - - -
0.5 ui 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
1.5 knoflooktenen 14.70 2.94 g 0.09 g 0.01 g - 0.63 g 0.20 g 0.42 mg 0.15 mg 17.85 mg 2.10 mg 63.00 mg 13.65 mg 0.03 mg 0.11 mg 0.16 µg - 1.47 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.04 mg - 0.42 µg - - -
150 ml passata 153.00 27.60 g 20.70 g 5.70 g 1.80 g 4.20 g 1.80 g 300.00 mg 0.60 mg 30.00 mg 30.00 mg 750.00 mg 90.00 mg 0.03 mg 0.09 mg - - 36.00 mg - 0.15 mg 0.45 mg 0.03 mg 0.18 mg - 45.00 µg - - -
1.5 geroosterde paprika's 58.50 10.13 g 7.88 g - - 2.25 g 4.50 g 22.50 mg 0.90 mg 45.00 mg 22.50 mg 787.50 mg 11.25 mg 0.07 mg 0.56 mg - - 337.50 mg - 0.20 mg 0.07 mg 0.14 mg 0.34 mg - 112.50 µg - - -
peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
olijfolie 4.06 - - 0.46 g 0.07 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 handvol fijn geraspte grana padano melk, ei 58.50 0.08 g - 4.20 g 2.85 g 4.80 g - 225.00 mg 0.08 mg 180.00 mg 4.50 mg 22.50 mg 150.00 mg - 0.60 mg - 3.00 µg - - 60.00 mg - 0.06 mg 0.01 mg 0.22 µg 2.70 µg 0.08 mg 0.38 µg -
0.5 handvol geraspte mozzarella melk 98.40 1.84 g - 6.60 g 4.00 g 8.00 g - 48.00 mg 0.08 mg 160.00 mg 4.00 mg 16.00 mg 96.00 mg 0.04 mg 0.96 mg - - 0.40 mg 0.04 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.11 mg 0.02 mg 0.60 µg 6.00 µg - - -
0.5 handvol verse basilicum 4.70 0.50 g 0.46 g 0.08 g 0.01 g 0.30 g 0.40 g 1.00 mg 0.56 mg 25.00 mg 1.00 mg 30.00 mg 4.00 mg - 0.06 mg - - 3.00 mg - - 0.01 mg 0.03 mg - - - - - -
0.5 handvol pijnboompitten pinda, noten, sesamzaad 63.50 1.35 g 0.01 g 5.25 g 0.75 g 2.70 g 0.36 g 0.50 mg 0.50 mg 2.50 mg 23.00 mg 60.00 mg 50.00 mg 0.12 mg 0.60 mg - - - - - 0.07 mg 0.02 mg 0.01 mg - 5.70 µg - - -
    684.07 64.79 g 34.21 g 32.89 g 15.04 g 35.76 g 12.89 g 1416.56 mg 9.05 mg 768.10 mg 170.51 mg 2773.80 mg 684.18 mg 0.54 mg 5.20 mg 1.19 µg 4.29 µg 450.11 mg 0.04 mg 61.49 mg 0.83 mg 0.80 mg 0.96 mg 1.01 µg 268.02 µg 2.73 mg 606.10 µg -
0 reacties op "Gevulde pastaschelpen met spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.