Deze gevulde pastaschelpen met spinazie en basilicum zijn mega lekker met een smaakvolle tomatensaus. Een vegetarische maaltijd met 3 soorten kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pastaschelpen al dente.
Was ondertussen de verse spinazie, verwijder eventueel de harde stelen en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Rooster de pijnboompitten in een grote bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde grote bakpan en bak hierin de spinazie in delen.
Voeg steeds spinazie toe tot deze volledig is geslonken en verplaats deze dan naar een zeef of vergiet.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er dan de passata bij en laat de saus zachtjes indikken.
Zodra de ui zacht geworden is roer je de reepjes paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer een beetje olijfolie erdoor zodat ze niet gaan plakken.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en pureer deze samen met een aantal blaadjes basilicum vrij glad met een staafmixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Vul elke pastaschelp met het spinaziemengsel. Dit kun je het makkelijkste met een spuitzak zonder spuitmond doen, maar met een kleine lepel kan ook.
Leg de gevulde schelpen op de tomatensaus en verdeel hier een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella over.
Bak de pastaschelpen mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Maak af met verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!
Wat is conchiglie?
Conchiglie is een pastasoort, in het Italiaans betekent het ‘schelpen’. Ze bestaan in veel maten, dus let even op dat ze groot genoeg zijn om te kunnen vullen. Conchigioni zijn de middelgrote schelpen, deze maat is prima om te vullen.
Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken om de conchiglie te vullen?
Ja, je kunt de pastaschelpen ook vullen met diepvries spinazie. Laat deze dan wel eerst ontdooien en knijp het vocht eruit, anders zal de vulling te nat worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.