Gevulde pastaschelpen met spinazie

(11)

Deze gevulde pastaschelpen met spinazie en basilicum zijn mega lekker met een smaakvolle tomatensaus. Een vegetarische maaltijd met 3 soorten kaas.

1 uur 15 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gevulde pastaschelpen met spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 grote pastaschelpen (conchiglie/conchiglioni)
  • 250 gram verse spinazie
  • 125 gram ricotta
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 300 ml passata
  • 3 geroosterde paprika's
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • kleine handvol fijn geraspte grana padano
  • kleine handvol geraspte mozzarella
  • handvol verse basilicum
  • kleine handvol pijnboompitten
Gevulde pastaschelpen met spinazie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan
  • klein kommetje
  • zeef of vergiet
  • houten lepel
  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal
  • oven
  • staafmixer of blender

Bereiden


1 uur 15 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-pastaschelpen-met-spinazie


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pastaschelpen al dente.

Was ondertussen de verse spinazie, verwijder eventueel de harde stelen en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Rooster de pijnboompitten in een grote bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde grote bakpan en bak hierin de spinazie in delen.

Voeg steeds spinazie toe tot deze volledig is geslonken en verplaats deze dan naar een zeef of vergiet.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde pastaschelpen met spinazie
Gevulde pastaschelpen met spinazie

De gevulde pastaschelpen met spinazie afmaken – 45 minuten

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Schenk er dan de passata bij en laat de saus zachtjes indikken. 

Zodra de ui zacht geworden is roer je de reepjes paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.

Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer een beetje olijfolie erdoor zodat ze niet gaan plakken. 

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en pureer deze samen met een aantal blaadjes basilicum vrij glad met een staafmixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul elke pastaschelp met het spinaziemengsel. Dit kun je het makkelijkste met een spuitzak zonder spuitmond doen, maar met een kleine lepel kan ook.

Leg de gevulde schelpen op de tomatensaus en verdeel hier een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella over.

Bak de pastaschelpen mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Maak af met verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Gevulde pastaschelpen met spinazie: veelgestelde vragen

Wat is conchiglie?

Conchiglie is een pastasoort, in het Italiaans betekent het ‘schelpen’. Ze bestaan in veel maten, dus let even op dat ze groot genoeg zijn om te kunnen vullen. Conchigioni zijn de middelgrote schelpen, deze maat is prima om te vullen.

Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken om de conchiglie te vullen?

Ja, je kunt de pastaschelpen ook vullen met diepvries spinazie. Laat deze dan wel eerst ontdooien en knijp het vocht eruit, anders zal de vulling te nat worden.

Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Rode kool stamppot
Volgend recept →
Borscht (rode bietensoep)

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.