Pasta met artisjok en olijven
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Pasta met artisjok en olijven vegetarisch

Op zoek naar een snelle vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met artisjok en olijven iets voor jou, klaar in een handomdraai en gemaakt met weinig ingrediënten.

20 minuten
2 personen
Pasta met artisjok en olijven ingrediënten
Recept pasta met artisjok en olijven

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de artisjokharten door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Pasta met artisjok en olijven
Pasta met artisjok en olijven

De pasta met artisjok en olijven afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olie van de zongedroogde tomaten in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuutje.

Voeg de zongedroogde tomaten, passata, olijven en artisjok toe en zet het vuur laag. Laat de saus een beetje indikken en voeg de pasta toe zodra deze beetgaar is.

Breng de pasta op smaak met zwarte peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn kalamata olijven?

Kalamata olijven worden ook wel calamata of kalamon olijven genoemd. Het zijn Griekse olijven die erg groot zijn, paarsachtig van kleur en in de vorm van een amandel.

Kan ik ook ander soort olijven gebruiken?

Kalamata olijven hebben een uitgesproken smaak, maar je kunt ze ook prima vervangen voor andere soort (zwarte) olijven.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
993.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
148.97 g
53.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.69 g
10.13 g
Eiwitten
47.92 g
Vezels
15.71 g
Natrium
2087.15 mg
Mineralen
Ijzer
9.27 mg
Calcium
606.5 mg
Magnesium
260.31 mg
Kalium
260.31 mg
Fosfor
804.04 mg
Koper
1.2 mg
Zink
6.02 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
0.44 µg
Vitamines
Vitamine C
65.85 mg
Vitamine D
0.19 mg
Vitamine A
1.07 mg
Vitamine B1
0.85 mg
Vitamine B2
0.78 mg
Vitamine B6
1.73 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
157.48 µg
Vitamine E
1.56 mg
Vitamine K
37.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met artisjok en olijven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.