Op zoek naar een snelle vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met artisjok en olijven iets voor jou, klaar in een handomdraai en gemaakt met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de artisjokharten door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit een scheut olie van de zongedroogde tomaten in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuutje.
Voeg de zongedroogde tomaten, passata, olijven en artisjok toe en zet het vuur laag. Laat de saus een beetje indikken en voeg de pasta toe zodra deze beetgaar is.
Breng de pasta op smaak met zwarte peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!
Wat zijn kalamata olijven?
Kalamata olijven worden ook wel calamata of kalamon olijven genoemd. Het zijn Griekse olijven die erg groot zijn, paarsachtig van kleur en in de vorm van een amandel.
Kan ik ook ander soort olijven gebruiken?
Kalamata olijven hebben een uitgesproken smaak, maar je kunt ze ook prima vervangen voor andere soort (zwarte) olijven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.