Op zoek naar een snelle vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met artisjok en olijven iets voor jou, klaar in een handomdraai en gemaakt met weinig ingrediënten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-artisjok-en-olijven
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de artisjokharten door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit een scheut olie van de zongedroogde tomaten in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuutje.
Voeg de zongedroogde tomaten, passata, olijven en artisjok toe en zet het vuur laag. Laat de saus een beetje indikken en voeg de pasta toe zodra deze beetgaar is.
Breng de pasta op smaak met zwarte peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!
Wat zijn kalamata olijven?
Kalamata olijven worden ook wel calamata of kalamon olijven genoemd. Het zijn Griekse olijven die erg groot zijn, paarsachtig van kleur en in de vorm van een amandel.
Kan ik ook ander soort olijven gebruiken?
Kalamata olijven hebben een uitgesproken smaak, maar je kunt ze ook prima vervangen voor andere soort (zwarte) olijven.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!