Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vogelnest-pasta-met-gehaktballen
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.
Meng ondertussen het gehakt samen met een ei, mosterd en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballen droog worden.
Voeg net zoveel toe tot je mooie ballen van het gehakt kunt rollen. Rol ongeveer 12 gehaktballen met je handen, maak ze niet te groot.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd oogjes van de zwarte olijven en driehoekjes van de wortel voor de snaveltjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Zet het vuur laag, plaats eventueel een deksel op de pan en laat de gehaktballen zachtjes gaar worden.
Verhit ondertussen olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de passata toe en laat het zachtjes indikken op laag vuur.
Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en 2 theelepels Provençaalse kruiden.
Giet de spaghetti af en plaats deze op een bord. Schep een flinke lepel tomatensaus in het midden en plaats de gehaktballen hierin. Maak af met de olijven en wortel om ogen en snavels te maken.
Bestrooi de spaghetti met een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas en peterselie, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de olijven vervangen?
Je kunt de olijven eventueel vervangen door kleine rondjes uit komkommer te snijden.
Kan ik de wortel vervangen?
Je kunt eventueel ook snavels van rode of oranje paprika snijden.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.