Vogelnest pasta met gehaktballen

(2)

Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.

40 minuten 4 personen Paasrecepten
Vogelnest pasta met gehaktballen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • handvol paneermeel
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 500 ml passata
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • spaghetti
  • fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 2 wortels
  • handvol zwarte olijven
Vogelnest pasta met gehaktballen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan met deksel
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Bereiden


40 minuten 4 personen Paasrecepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vogelnest-pasta-met-gehaktballen


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.

Meng ondertussen het gehakt samen met een ei, mosterd en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballen droog worden.

Voeg net zoveel toe tot je mooie ballen van het gehakt kunt rollen. Rol ongeveer 12 gehaktballen met je handen, maak ze niet te groot.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd oogjes van de zwarte olijven en driehoekjes van de wortel voor de snaveltjes.

Vogelnest pasta met gehaktballen
Vogelnest pasta met gehaktballen

De vogelnest pasta met gehaktballen afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Zet het vuur laag, plaats eventueel een deksel op de pan en laat de gehaktballen zachtjes gaar worden.

Verhit ondertussen olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de passata toe en laat het zachtjes indikken op laag vuur.

Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en 2 theelepels Provençaalse kruiden. 

Giet de spaghetti af en plaats deze op een bord. Schep een flinke lepel tomatensaus in het midden en plaats de gehaktballen hierin. Maak af met de olijven en wortel om ogen en snavels te maken.

Bestrooi de spaghetti met een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas en peterselie, eet smakelijk!

Vogelnest pasta met gehaktballen: veelgestelde vragen

Kan ik de olijven vervangen?

Je kunt de olijven eventueel vervangen door kleine rondjes uit komkommer te snijden.

Kan ik de wortel vervangen?

Je kunt eventueel ook snavels van rode of oranje paprika snijden.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Waterkerssoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.