Vogelnest pasta met gehaktballen

(4)

Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten
Vogelnest pasta met gehaktballen

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • handvol paneermeel
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 500 ml passata
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • spaghetti
  • fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 2 wortels
  • handvol zwarte olijven

Kookgerei nodig


  • grote pan met deksel
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Vogelnest pasta met gehaktballen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vogelnest-pasta-met-gehaktballen


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.

Meng ondertussen het gehakt samen met een ei, mosterd en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en voeg een handvol paneermeel toe. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballen droog worden.

Voeg net zoveel toe tot je mooie ballen van het gehakt kunt rollen. Rol ongeveer 12 gehaktballen met je handen, maak ze niet te groot.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd oogjes van de zwarte olijven en driehoekjes van de wortel voor de snaveltjes.

Vogelnest pasta met gehaktballen
Vogelnest pasta met gehaktballen

De vogelnest pasta met gehaktballen afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Zet het vuur laag, plaats eventueel een deksel op de pan en laat de gehaktballen zachtjes gaar worden.

Verhit ondertussen olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de passata toe en laat het zachtjes indikken op laag vuur.

Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en 2 theelepels Provençaalse kruiden. 

Giet de spaghetti af en plaats deze op een bord. Schep een flinke lepel tomatensaus in het midden en plaats de gehaktballen hierin. Maak af met de olijven en wortel om ogen en snavels te maken.

Bestrooi de spaghetti met een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas en peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Vogelnest pasta met gehaktballen: Veel gestelde vragen

Kan ik de olijven vervangen?

Je kunt de olijven eventueel vervangen door kleine rondjes uit komkommer te snijden.

Kan ik de wortel vervangen?

Je kunt eventueel ook snavels van rode of oranje paprika snijden.

0 reacties op Vogelnest pasta met gehaktballen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.