Mango tiramisu

(18)

Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mango tiramisu

Ingrediënten


  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 eetlepels likeur zoals koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 2 rijpe mango's
  • cacaopoeder

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • kleine kom
  • ovenschaal (ongeveer 30 cm x 20 cm)
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller

Mango tiramisu Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mango-tiramisu


Voorbereiding – 20 minuten

Klop de slagroom samen met 100 gram suiker tot deze bijna stijf is. Roer de mascarpone erdoor en meng tot een glad mengsel. Klop het niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.

Schil de mango's en snijd deze in plakjes tot aan de pit.

Mango tiramisu
Mango tiramisu

De mango tiramisu afmaken – 20 minuten + wachttijd

Meng espresso samen met 5 eetlepels likeur. Dip de helft van de lange vingers aan één kant in de espresso en leg deze op de bodem van een ovenschaal. 

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel een laag mango plakjes over de mascarpone.

Dip de andere helft van de lange vingers in de espresso en verdeel dit over de mango. Maak af met de rest van de mascarpone.

Plaats de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en de resterende plakjes mango bovenop. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Mango tiramisu: Veel gestelde vragen

Welke likeur voor tiramisu?

Je kunt een likeur naar smaak gebruiken, in combinatie met mango is koffielikeur een goede keuze. Je kunt eventueel ook triple sec of een andere sinaasappellikeur gebruiken.

Welke slagroom voor tiramisu?

Je kunt het beste ongezoete slagroom gebruiken, verse slagroom of houdbare slagroom is beide prima.

0 reacties op Mango tiramisu

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.