Mango tiramisu

(11)

Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mango tiramisu

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 eetlepels likeur zoals koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 2 rijpe mango's
  • cacaopoeder
Mango tiramisu Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • kleine kom
  • ovenschaal (ongeveer 30 cm x 20 cm)
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mango-tiramisu


Voorbereiding – 20 minuten

Klop de slagroom samen met 100 gram suiker tot deze bijna stijf is. Roer de mascarpone erdoor en meng tot een glad mengsel. Klop het niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.

Schil de mango's en snijd deze in plakjes tot aan de pit.

Mango tiramisu
Mango tiramisu

De mango tiramisu afmaken – 20 minuten + wachttijd

Meng espresso samen met 5 eetlepels likeur. Dip de helft van de lange vingers aan één kant in de espresso en leg deze op de bodem van een ovenschaal. 

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel een laag mango plakjes over de mascarpone.

Dip de andere helft van de lange vingers in de espresso en verdeel dit over de mango. Maak af met de rest van de mascarpone.

Plaats de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en de resterende plakjes mango bovenop. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Mango tiramisu: Veel gestelde vragen

Welke likeur voor tiramisu?

Je kunt een likeur naar smaak gebruiken, in combinatie met mango is koffielikeur een goede keuze. Je kunt eventueel ook triple sec of een andere sinaasappellikeur gebruiken.

Welke slagroom voor tiramisu?

Je kunt het beste ongezoete slagroom gebruiken, verse slagroom of houdbare slagroom is beide prima.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.