Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Klop de slagroom samen met 100 gram suiker tot deze bijna stijf is. Roer de mascarpone erdoor en meng tot een glad mengsel. Klop het niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.
Schil de mango's en snijd deze in plakjes tot aan de pit.
Meng espresso samen met 5 eetlepels likeur. Dip de helft van de lange vingers aan één kant in de espresso en leg deze op de bodem van een ovenschaal.
Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel een laag mango plakjes over de mascarpone.
Dip de andere helft van de lange vingers in de espresso en verdeel dit over de mango. Maak af met de rest van de mascarpone.
Plaats de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en de resterende plakjes mango bovenop. Geniet ervan!
Welke likeur voor tiramisu?
Je kunt een likeur naar smaak gebruiken, in combinatie met mango is koffielikeur een goede keuze. Je kunt eventueel ook triple sec of een andere sinaasappellikeur gebruiken.
Welke slagroom voor tiramisu?
Je kunt het beste ongezoete slagroom gebruiken, verse slagroom of houdbare slagroom is beide prima.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.