Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Een super makkelijke en heerlijke pasta porcini, ofwel pasta met eekhoorntjesbrood. Dit is een heerlijke paddenstoel bomvol smaak. Extra lekker met nootachtige boter en knoflook.

30 minuten
2 personen
Pasta porcini (eekhoorntjesbrood) ingrediënten
Recept pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, dien je deze eerst te wellen in (lauwwarm) water. De gedroogde paddenstoelen zullen ongeveer 3.5 keer meer in gewicht worden. Om 300 gram eekhoorntjesbrood te krijgen, heb je ongeveer 85 gram gedroogd eekhoorntjesbrood nodig.

Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Snijd de porcini in stukken, niet te groot maar ook niet te klein. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.

Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)
Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Pasta porcini afmaken – 20 minuten

Smelt een klont boter in een grote bakpan en laat dit zachtjes bruin worden. Let goed op dat de boter niet zal verbranden, maar wel mooi bruin is geworden. Dit heet ook wel ‘beurre noisette’ omdat de boter een nootachtige smaak zal krijgen.

Bak de spekjes enkele minuten in de bruine boter en voeg na enkele minuten de stukken porcini toe. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog langer tot de paddenstoelen mooi bruin zijn geworden.

Giet de pasta niet af maar gebruik een tang om deze vanuit het water naar de bakpan te verplaatsen. Doordat er zo een beetje kookvocht mee komt zal de saus extra vol van smaak worden.

Roer goed door en serveer de pasta met (fijn) geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is eekhoorntjesbrood?

Eekhoorntjesbrood is een wilde paddenstoel die voornamelijk in Frankrijk en Italië wordt gevonden. In Frankrijk heten deze smakelijke paddenstoelen cèpes en in Italië heten ze porcini.

Waar kan ik porcini (eekhoorntjesbrood) kopen?

De verse variant is te koop op de markt of in groentespeciaalzaken.

Eekhoorntjesbrood (porcini / cêpes) worden in gedroogde vorm het hele jaar door verkocht bij de meeste supermarkten.

Kan ik gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken?

Je kunt voor deze porcini pasta ook gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken. Deze dien je dan wel vooraf zo'n half uur te wellen in een ruime hoeveelheid lauwwarm water.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
800.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.21 g
6.7 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.03 g
18.74 g
Eiwitten
36.14 g
Vezels
5.49 g
Natrium
1748.33 mg
Mineralen
Ijzer
3.8 mg
Calcium
250.73 mg
Magnesium
74.3 mg
Kalium
74.3 mg
Fosfor
540.93 mg
Koper
0.26 mg
Zink
3.16 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
14.25 µg
Vitamines
Vitamine C
14.42 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
97.66 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.64 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
1.35 µg
Foliumzuur
27.53 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
1.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.