Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Een super makkelijke en heerlijke pasta porcini, ofwel pasta met eekhoorntjesbrood. Dit is een heerlijke paddenstoel bomvol smaak. Extra lekker met nootachtige boter en knoflook.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram tagliatelle
  • 85 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini - cèpes) - 300 gram verse porcini
  • klont boter
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • handvol geraspte grana padano
  • verse peterselie
Pasta porcini (eekhoorntjesbrood) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • spaghetti tang

Bereiden


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-porcini-eekhoorntjesbrood


Voorbereiding – 10 minuten

Als je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, dien je deze eerst te wellen in (lauwwarm) water. De gedroogde paddenstoelen zullen ongeveer 3.5 keer meer in gewicht worden. Om 300 gram eekhoorntjesbrood te krijgen, heb je ongeveer 85 gram gedroogd eekhoorntjesbrood nodig.

Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Snijd de porcini in stukken, niet te groot maar ook niet te klein. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.

Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)
Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Pasta porcini afmaken – 20 minuten

Smelt een klont boter in een grote bakpan en laat dit zachtjes bruin worden. Let goed op dat de boter niet zal verbranden, maar wel mooi bruin is geworden. Dit heet ook wel ‘beurre noisette’ omdat de boter een nootachtige smaak zal krijgen.

Bak de spekjes enkele minuten in de bruine boter en voeg na enkele minuten de stukken porcini toe. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog langer tot de paddenstoelen mooi bruin zijn geworden.

Giet de pasta niet af maar gebruik een tang om deze vanuit het water naar de bakpan te verplaatsen. Doordat er zo een beetje kookvocht mee komt zal de saus extra vol van smaak worden.

Roer goed door en serveer de pasta met (fijn) geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!

Pasta porcini (eekhoorntjesbrood): veelgestelde vragen

Wat is eekhoorntjesbrood?

Eekhoorntjesbrood is een wilde paddenstoel die voornamelijk in Frankrijk en Italië wordt gevonden. In Frankrijk heten deze smakelijke paddenstoelen cèpes en in Italië heten ze porcini.

Waar kan ik porcini (eekhoorntjesbrood) kopen?

De verse variant is te koop op de markt of in groentespeciaalzaken.

Eekhoorntjesbrood (porcini / cèpes) worden in gedroogde vorm het hele jaar door verkocht bij de meeste supermarkten.

Kan ik gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken?

Je kunt voor deze porcini pasta ook gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken. Deze dien je dan wel vooraf zo'n half uur te wellen in een ruime hoeveelheid lauwwarm water.

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Beef tataki

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!