Makkelijke en romige pasta met garnalen en spinazie die je zo op tafel zet. Met geschaafde parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper, een ideale doordeweekse maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel 2 sjalotjes en 2 tot 3 teentjes knoflook en snijd deze fijn. Was de verse spinazie als dat nodig is (controleer de verpakking). Dep de garnalen met keukenpapier droog.
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook 300 gram tagliatelle al dente.
Verhit een flinke scheut olijfolie een diepe bakpan op middel-hoog vuur. Fruit de fijngesneden sjalotjes en knoflook even aan.
Voeg 400 gram gepelde garnalen toe aan de bakpan, bak totdat de garnalen mooi roze gekleurd zijn. Dit duurt meestal maar een minuut of 3.
Voeg 250 gram verse spinazie in delen toe terwijl je blijft roeren. Je zult zien dat de verse spinazie snel slinkt, voeg daarom de spinazie in delen toe.
Giet een flinke scheut droge witte wijn toe over de spinazie en roer alles goed door elkaar heen. Laat de saus een aantal minuten koken, voeg ook 75 ml kookroom en 2 eetlepels crème fraîche toe.
Giet de grote pan met tagliatelle af en voeg de pasta toe aan de saus in de diepe bakpan. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
Serveer de pasta met garnalen en spinazie in een mooi diep bord of een grote kom en garneer met geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Kan ik de garnalen vervangen met iets anders?
Deze romige en makkelijke pasta is niet alleen met garnalen heel erg lekker, je kunt de garnalen prima vervangen. Denk aan stukjes kip, kleine stukjes biefstuk of serveer deze pasta met een stuk gebakken zalm erop.
Moet ik witte wijn gebruiken?
De witte wijn in dit gerecht zorgt ervoor dat de romige saus extra smaak krijgt. Je hoeft voor dit gerecht niet perse witte wijn te gebruiken. Je kunt de witte wijn ook vervangen met wat kookvocht uit de pan waar je de tagliatelle in gekookt hebt.
Hoe lang kan ik de pasta met garnalen en spinazie bewaren?
De meeste romige pasta's zijn niet heel lang te bewaren, zonder dat het flink wat smaak verliest. Bewaar deze pasta dan ook tot maximaal 1 dag (afgedekt) in de koelkast.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | gepelde garnalen | weekdieren, schaaldieren | 90.00 | - | - | 2.00 g | 0.50 g | 18.00 g | - | 140.00 mg | 1.80 mg | 92.00 mg | 60.00 mg | 260.00 mg | 224.00 mg | 0.70 mg | 1.40 mg | 55.00 µg | - | 1.50 mg | 0.50 mg | - | 0.05 mg | 0.03 mg | 2.00 mg | 5.00 µg | 7.00 µg | - | - | - |
62.5 | gram | verse spinazie | 9.38 | 0.38 g | 0.25 g | 0.19 g | - | 1.56 g | 1.25 g | 40.63 mg | 2.56 mg | 75.00 mg | 28.13 mg | 406.25 mg | 34.38 mg | 0.08 mg | 0.31 mg | - | 0.63 µg | 32.50 mg | - | 0.50 mg | 0.07 mg | 0.13 mg | 0.13 mg | - | 43.75 µg | 1.25 mg | 300.00 µg | - | |
0.5 | sjalotten | 4.00 | 0.91 g | - | 0.03 g | - | 0.23 g | 0.33 g | - | 0.19 mg | 9.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | 2.35 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | teentje | knoflook | 3.50 | 0.70 g | 0.02 g | - | - | 0.15 g | 0.05 g | 0.10 mg | 0.03 mg | 4.25 mg | 0.50 mg | 15.00 mg | 3.25 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.04 µg | - | 0.35 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.10 µg | - | - | - | |
75 | gram | tagliatelle | gluten | 269.25 | 50.25 g | 2.78 g | 2.25 g | 0.52 g | 10.13 g | 2.55 g | 15.00 mg | 1.20 mg | 22.50 mg | 45.00 mg | 120.00 mg | 150.00 mg | 0.11 mg | 1.20 mg | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.13 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | - | 6.00 µg | - | - | - |
0.5 | eetlepel | crème fraîche | melk | 33.60 | 0.20 g | 0.05 g | 3.60 g | 2.10 g | 0.25 g | - | 2.50 mg | - | 7.00 mg | 1.00 mg | 10.00 mg | 6.00 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.10 mg | 0.09 mg | 0.03 mg | - | 0.01 mg | - | 0.02 µg | 0.20 µg | - | - | - |
18.75 | ml | kookroom | melk | 38.81 | 0.84 g | 0.81 g | 3.77 g | 2.34 g | 0.54 g | 0.02 g | 6.56 mg | 0.38 mg | 16.88 mg | 1.88 mg | 20.63 mg | 11.25 mg | - | 0.08 mg | - | - | 0.19 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | 0.08 µg | 0.75 µg | - | - | - |
gemalen zwarte peper | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
parmezaanse kaas | melk | 79.13 | 0.38 g | 0.34 g | 5.34 g | 3.38 g | 7.50 g | - | 187.50 mg | 0.22 mg | 187.50 mg | 8.63 mg | 22.50 mg | 168.75 mg | 0.09 mg | 1.13 mg | - | - | - | 0.09 mg | 0.06 mg | - | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.38 µg | 1.88 µg | - | - | - | ||
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
0.25 | scheut | droge witte wijn | sulfiet | 3.00 | 0.02 g | 0.02 g | - | - | 0.01 g | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.38 mg | 0.38 mg | 3.00 mg | 0.56 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
532.69 | 53.68 g | 4.26 g | 17.41 g | 8.88 g | 38.36 g | 4.19 g | 392.36 mg | 6.41 mg | 414.50 mg | 145.50 mg | 857.38 mg | 598.19 mg | 0.99 mg | 4.17 mg | 55.04 µg | 0.63 µg | 36.99 mg | 0.72 mg | 0.67 mg | 0.26 mg | 0.36 mg | 2.28 mg | 5.47 µg | 59.68 µg | 1.25 mg | 300.00 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!