Pasta met garnalen en spinazie

(12)

Makkelijke en romige pasta met garnalen en spinazie die je zo op tafel zet. Met geschaafde parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper, een ideale doordeweekse maaltijd.

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met garnalen en spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram gepelde garnalen
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 - 3 teentjes knoflook
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 75 ml kookroom
  • Gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Scheut droge witte wijn
Pasta met garnalen en spinazie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Houten pollepel
  • Keukenpapier

Bereiden


20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-garnalen-en-spinazie


Voorbereiding – 5 minuten

Pel 2 sjalotjes en 2 tot 3 teentjes knoflook en snijd deze fijn. Was de verse spinazie als dat nodig is (controleer de verpakking). Dep de garnalen met keukenpapier droog.

Pasta met garnalen en spinazie
Pasta met garnalen en spinazie

De pasta met garnalen en spinazie afmaken – 15 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook 300 gram tagliatelle al dente.

Verhit een flinke scheut olijfolie een diepe bakpan op middel-hoog vuur. Fruit de fijngesneden sjalotjes en knoflook even aan.

Voeg 400 gram gepelde garnalen toe aan de bakpan, bak totdat de garnalen mooi roze gekleurd zijn. Dit duurt meestal maar een minuut of 3.

Voeg 250 gram verse spinazie in delen toe terwijl je blijft roeren. Je zult zien dat de verse spinazie snel slinkt, voeg daarom de spinazie in delen toe.

Giet een flinke scheut droge witte wijn toe over de spinazie en roer alles goed door elkaar heen. Laat de saus een aantal minuten koken, voeg ook 75 ml kookroom en 2 eetlepels crème fraîche toe.

Giet de grote pan met tagliatelle af en voeg de pasta toe aan de saus in de diepe bakpan. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.

Serveer de pasta met garnalen en spinazie in een mooi diep bord of een grote kom en garneer met geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Pasta met garnalen en spinazie: veelgestelde vragen

Kan ik de garnalen vervangen met iets anders?

Deze romige en makkelijke pasta is niet alleen met garnalen heel erg lekker, je kunt de garnalen prima vervangen. Denk aan stukjes kip, kleine stukjes biefstuk of serveer deze pasta met een stuk gebakken zalm erop.

Moet ik witte wijn gebruiken?

De witte wijn in dit gerecht zorgt ervoor dat de romige saus extra smaak krijgt. Je hoeft voor dit gerecht niet perse witte wijn te gebruiken. Je kunt de witte wijn ook vervangen met wat kookvocht uit de pan waar je de tagliatelle in gekookt hebt.

Hoe lang kan ik de pasta met garnalen en spinazie bewaren?

De meeste romige pasta's zijn niet heel lang te bewaren, zonder dat het flink wat smaak verliest. Bewaar deze pasta dan ook tot maximaal 1 dag (afgedekt) in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Tater tots

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.