Pasta met spinazie en kip

(13)

Deze snelle pasta met spinazie en kip is een ideale doordeweekse maaltijd. Extra lekker met kaas, champignons en walnoten. Staat binnen een half uur op tafel.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met spinazie en kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram fusilli of andere pasta
  • 2 knoflooktenen
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram diepvries spinazie
  • 250 gram champignons
  • 2 kipfilets
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra
  • handvol walnoten
Pasta met spinazie en kip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan of vergiet
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-spinazie-en-kip


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Ontdooi de spinazie en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Hak de walnoten grof. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Pasta met spinazie en kip
Pasta met spinazie en kip

Pasta met spinazie en kip afmaken – 15 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg de plakjes champignon toe en bak tot deze mooi goudbruin zijn.

Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Roer de spinazie erdoor samen met de walnoten en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas.

Roer de pasta samen met een beetje van het pastawater toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer met eventueel extra walnoten en Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

13 stemmen

Pasta met spinazie en kip: Veel gestelde vragen

Kan ik de champignons weglaten?

Je kunt de champignons prima weglaten, voeg dan eventueel iets meer walnoten en spinazie toe.

Kan ik ook verse spinazie gebruiken?

Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed. Verwijder overtollig water met een slacentrifuge en hak de spinazie iets fijner.

Verse spinazie dien je tijdens het bakken in delen toe te voegen zodat deze kan slinken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.