Pasta met spinazie en kip
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Pasta met spinazie en kip

Deze snelle pasta met spinazie en kip is een ideale doordeweekse maaltijd. Extra lekker met kaas, champignons en walnoten. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
4 personen
Pasta met spinazie en kip ingrediënten

Recept pasta met spinazie en kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Ontdooi de spinazie en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Hak de walnoten grof. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Pasta met spinazie en kip
Pasta met spinazie en kip

Pasta met spinazie en kip afmaken – 15 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg de plakjes champignon toe en bak tot deze mooi goudbruin zijn.

Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Roer de spinazie erdoor samen met de walnoten en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas.

Roer de pasta samen met een beetje van het pastawater toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer met eventueel extra walnoten en Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de champignons weglaten?

Je kunt de champignons prima weglaten, voeg dan eventueel iets meer walnoten en spinazie toe.

Kan ik ook verse spinazie gebruiken?

Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed. Verwijder overtollig water met een slacentrifuge en hak de spinazie iets fijner.

Verse spinazie dien je tijdens het bakken in delen toe te voegen zodat deze kan slinken.

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
510.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.71 g
3.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.93 g
4.21 g
Eiwitten
42.21 g
Vezels
6.25 g
Natrium
223.39 mg
Mineralen
Ijzer
5.55 mg
Calcium
255.58 mg
Magnesium
122.7 mg
Kalium
122.7 mg
Fosfor
659.55 mg
Koper
0.73 mg
Zink
3.23 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.63 µg
Vitamines
Vitamine C
38.65 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
0.6 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.79 mg
Vitamine B12
0.48 µg
Foliumzuur
74.52 µg
Vitamine E
1.25 mg
Vitamine K
300 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met spinazie en kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.