Deze snelle pasta met spinazie en kip is een ideale doordeweekse maaltijd. Extra lekker met kaas, champignons en walnoten. Staat binnen een half uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Ontdooi de spinazie en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Hak de walnoten grof.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg de plakjes champignon toe en bak tot deze mooi goudbruin zijn.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Roer de spinazie erdoor samen met de walnoten en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Roer de pasta samen met een beetje van het pastawater toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer met eventueel extra walnoten en Parmezaanse kaas, eet smakelijk!
Kan ik de champignons weglaten?
Je kunt de champignons prima weglaten, voeg dan eventueel iets meer walnoten en spinazie toe.
Kan ik ook verse spinazie gebruiken?
Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed. Verwijder overtollig water met een slacentrifuge en hak de spinazie iets fijner.
Verse spinazie dien je tijdens het bakken in delen toe te voegen zodat deze kan slinken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.