Pasta puttanesca is een ideale doordeweekse maaltijd, gemaakt van goedkope ingrediënten die een krachtige smaak afgeven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng deze aan de kook. Kook de linguine tot deze nog niet helemaal al dente is. Bereid in de tussentijd de puttanesca saus voor.
Snijd 4 teentjes knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Snijd 4 - 6 ansjovisfilet zo fijn mogelijk. Dep dan 60 gram kappertjes af met een droge keukendoek, hak de kappertjes in kleine stukjes.
Gebruik ontpitte zwarte olijven en snijd deze in kleine partjes of stukjes.
Verhit een flinke scheut extra virgin olijfolie in de bakpan op laag tot middel vuur. Voeg de plakjes knoflook samen met de fijngesneden ansjovis en 1 - 2 theelepels rode chilivlokken toe.
Roer goed door met behulp van een pollepel. Bak een minuut of 5 lang of totdat de knoflook goud-bruin verkleurt. Voeg dan de fijngesneden kappertjes toe samen met de in partjes gesneden zwarte olijven.
Zet het vuur wat hoger en roer er vervolgens 225 gram tomatenblokjes doorheen. Meng alles goed door elkaar heen.
Je hoeft de linguine niet af te gieten, haal de linguine uit de grote pan met behulp van een keukentang. Het zetmeel in het pastawater maakt de saus juist extra vol van smaak. Verplaats de pasta naar de grote pan met de saus.
Roer de pasta puttanesca goed door elkaar heen, of totdat alle pasta bedekt is met de saus. Voeg een extra scheut extra virgin olijfolie over de pasta heen.
Schep 3 - 4 eetlepels pasta water vanuit de grote pan toe aan de saus en laat de pasta puttanesca op hoog vuur even kort indikken.
Versnipper 2 takjes verse peterselie en gebruik dit als garnering. Serveer in een diep pastabord, eet smakelijk!
Wat voor soort pasta hoort er in een pasta puttanesca?
In een pasta puttanesca hoort de pastasoort linguine. Dit is een langwerpige soort pasta met een lensvormige doorsnede, breder dan spaghetti en heeft wat weg van fettuccine. Linguine is smaller en wordt ook wel bavette of trenette genoemd. De meest dunne soort linguine heet linguettine.
Heb je geen linguine in huis? Dan kun je ook gebruik maken van standaard of een platte soort spaghetti.
Wat is pasta puttanesca?
Pasta alla Puttanesca komt van origine uit de regio Campania, Napoli. Het woord ‘puttanesca’ is afgeleid van ‘puttana’ wat een woord dat ‘dames van lichte zeden’ omschrijft.
Het is een ietswat pittig en gezouten Italiaans pastagerecht met veel olijfolie, knoflook, kappertjes, olijven en ansjovis.
Hoe warm ik een pasta puttanesca opnieuw op?
Voeg een scheutje extra virgin olijfolie toe aan een diepe bakpan en verwarm daar de pasta opnieuw in op. Je kunt deze pasta ook in een dichte bak in de magnetron opwarmen, maar dan zal het gerecht wel veel van de authentieke smaak verliezen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.