Pasta bolognese
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta bolognese

Een simpele basis voor pasta bolognese is makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Heerlijk met tomaat, gehakt en knoflook.

1 uur
4 personen
Pasta bolognese ingrediënten
Recept pasta bolognese

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
55 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Pasta bolognese
Pasta bolognese

De pasta bolognese afmaken – 55 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

Voeg tomatenpuree toe en bak nog enkele minuten mee. Giet 150 ml rode wijn erbij en laat dit volledig verdampen.

Schenk de passata erbij en zet het vuur laag. Laat de bolognese saus zachtjes pruttelen en voeg een eetlepel Provençaalse kruiden toe.

Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente.

Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel pasta per persoon?

Reken voor een hoofdgerecht ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon.

Kan ik ook groenten toevoegen aan mijn pasta bolognese?

Ik voeg meestal wortel en bleekselderij toe aan mijn bolognese saus. Je kunt eventueel ook paprika en courgette toevoegen. Een pastasaus is een goede manier om restjes groenten te gebruiken en de groentelade leeg te maken.

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
932.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
106.02 g
29.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.04 g
14.59 g
Eiwitten
51.13 g
Vezels
9.31 g
Natrium
1050.61 mg
Mineralen
Ijzer
5.98 mg
Calcium
335.27 mg
Magnesium
155.38 mg
Kalium
155.38 mg
Fosfor
744.96 mg
Koper
0.63 mg
Zink
10.16 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
0.13 µg
Vitamines
Vitamine C
73.85 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
6.91 mg
Vitamine B1
0.66 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
71.43 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
8.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta bolognese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.