Een simpele basis voor pasta bolognese is makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Heerlijk met tomaat, gehakt en knoflook. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-bolognese
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
Voeg tomatenpuree toe en bak nog enkele minuten mee. Giet 150 ml rode wijn erbij en laat dit volledig verdampen.
Schenk de passata erbij en zet het vuur laag. Laat de bolognese saus zachtjes pruttelen en voeg een eetlepel Provençaalse kruiden toe.
Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente.
Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!
Hoeveel pasta per persoon?
Reken voor een hoofdgerecht ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon.
Kan ik ook groenten toevoegen aan mijn pasta bolognese?
Ik voeg meestal wortel en bleekselderij toe aan mijn bolognese saus. Je kunt eventueel ook paprika en courgette toevoegen. Een pastasaus is een goede manier om restjes groenten te gebruiken en de groentelade leeg te maken.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.