Pasta bolognese

(2)

Een simpele basis voor pasta bolognese is makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Heerlijk met tomaat, gehakt en knoflook.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta bolognese

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 140 gram tomatenpuree
  • 500 ml passata, tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 150 ml droge rode wijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
Pasta bolognese Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote diepe bakpan
  • optioneel: deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-bolognese


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Pasta bolognese
Pasta bolognese

De pasta bolognese afmaken – 55 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

Voeg tomatenpuree toe en bak nog enkele minuten mee. Giet 150 ml rode wijn erbij en laat dit volledig verdampen.

Schenk de passata erbij en zet het vuur laag. Laat de bolognese saus zachtjes pruttelen en voeg een eetlepel Provençaalse kruiden toe.

Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente.

Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Pasta bolognese: Veel gestelde vragen

Hoeveel pasta per persoon?

Reken voor een hoofdgerecht ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon.

Kan ik ook groenten toevoegen aan mijn pasta bolognese?

Ik voeg meestal wortel en bleekselderij toe aan mijn bolognese saus. Je kunt eventueel ook paprika en courgette toevoegen. Een pastasaus is een goede manier om restjes groenten te gebruiken en de groentelade leeg te maken.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gebakken radijsjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!