Pinsa romana - Italiaanse pizza met luchtig deeg
😍 18 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pinsa romana vegetarisch

Pinsa romana is een pizzasoort met een ontzettend luchtig deeg. Het deeg wordt extra luchtig door verschillende soorten bloem, veel water en een lange rijstijd.

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
69.33 (Hoog)
46.67 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
471.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.32 g
2.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.41 g
4.51 g
Eiwitten
19.32 g
Vezels
3.09 g
Natrium
1336.40 mg
Pinsa romana ingrediënten

Recept pinsa romana

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pinsa romana allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 26 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
26 uur
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
26 uur 45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + dag wachttijd

Meng de bloemsoorten (rijstmeel, sojabloem en tarwebloem) samen met de gist in de kom van de elektrische mixer.

Voeg 200 ml koud water toe en kneed het deeg ongeveer 3 minuten. Voeg geleidelijk de rest van het water samen met een eetlepel zout en een eetlepel olijfolie toe en blijf kneden.

Blijf ongeveer 10 minuten kneden tot een soepel en elastisch deeg. 

Pinsa romana - stap 2
Pinsa romana - stap 1

Besprenkel een kom met een beetje olie en leg hier de deegbal in.

Zet de deegbal in de koelkast voor ongeveer 24 uur, of tot het deeg ongeveer dubbel zo groot is geworden.

Pinsa romana - stap 1
Pinsa romana - stap 2

Bestuif het aanrecht met bloem en verplaats het deeg naar het aanrecht. Verdeel de deegbal in 6 gelijke delen.

Pinsa romana - stap 3
Pinsa romana - stap 3

Besprenkel een bakplaat met olijfolie. Druk de punten van het deeg naar binnen en maak zo een ronde vorm van elk deel. 

Herhaal voor de andere 5 delen deeg en plaats alle deegballetjes omgekeerd op de bakplaat besprenkeld met olijfolie.

Pinsa romana - stap 4
Pinsa romana - stap 4
Pinsa romana - stap 5
Pinsa romana - stap 5
Pinsa romana - stap 6
Pinsa romana - stap 6

Bestuif de deegballetjes met een beetje bloem en dek af met huishoudfolie. Laat de balletjes nu 2 tot 3 uur rijzen op een warme plek.

Terwijl het deeg staat te rijzen kun je de toppings van de pinsa romana voorbereiden. Hiervoor kun je naar smaak ingrediënten gebruiken, zoals tomatensaus, mozzarella, chorizo en verse basilicum.

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur mogelijk. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen voor het beste resultaat.

Pinsa romana - stap 7
Pinsa romana - stap 7

De pinsa romana afmaken – 30 minuten

Bestuif het werkblad met bloem en plaats een deegballetje op het aanrecht. De deegballetjes zijn vrij zacht, dus je kunt deze het beste verplaatsen met een deegschraper.

Bestuif een pizzaschep met bloem. Druk het deegballetje met je handen platter tot het ongeveer 15 cm bij 25 cm is en verplaats dit dan naar een pizzaschep. 

Pinsa romana - stap 8
Pinsa romana - stap 8
Pinsa romana - stap 9
Pinsa romana - stap 9

Besmeer de pinsa romana met een laagje olijfolie en leg deze in de hete oven. Haal deze na een paar minuten uit de oven en verdeel hier bijvoorbeeld een beetje tomatensaus, mozzarella en eventueel chorizo over.

Bak de pinsa romana hierna nog enkele minuten tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten is.

Pinsa romana - stap 11
Pinsa romana - stap 10
Pinsa romana - stap 10
Pinsa romana - stap 11

Serveer de pinsa romana direct met verse basilicum en herhaal voor de resterende 5 deegballetjes, eet smakelijk!

Pinsa romana
Pinsa romana
Tips!

Wat is pinsa romana?

Een pinsa romana is een combinatie van een pizza en een focaccia. De korst is extra knapperig met een zachte en luchtige binnenkant.

Waarom verschillende soorten bloem in pinsa romana?

De rijstbloem zorgt ervoor dat water beter wordt vastgehouden, waardoor het deeg extra luchtig is.

De sojabloem maakt het deeg extra bros en knapperig.

Ik kan geen sojabloem vinden, wat nu?

Sojabloem is lastiger te vinden, vervang sojabloem voor kikkererwtenmeel want dat is goed verkrijgbaar bij de toko.

Kan ik de rijstijd verkorten?

Deeg rijst sneller op kamertemperatuur dan in de koelkast. Het resultaat zal dan echter niet hetzelfde zijn.

Wat vind je hiervan?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
471.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.32 g
2.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.41 g
4.51 g
Eiwitten
19.32 g
Vezels
3.09 g
Natrium
1336.40 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
83.33 gram bloem gluten 303.33 58.17 g 1.25 g 1.25 g 0.17 g 9.50 g 2.33 g 1.67 mg 0.83 mg 16.67 mg 16.67 mg 150.00 mg 83.33 mg 0.25 mg 0.92 mg - - - - - 0.10 mg 0.08 mg 0.23 mg - 29.17 µg - - -
8.33 gram rijstmeel 30.50 6.67 g - 0.08 g - 0.50 g - 0.58 mg 0.08 mg 0.83 mg 2.08 mg 5.58 mg 9.58 mg 0.02 mg 0.08 mg - 0.10 µg - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg - 1.67 µg 0.01 mg - -
5 gram sojabloem of kikkererwtenmeel soja 21.35 1.15 g 0.50 g 1.03 g 0.18 g 1.88 g 0.60 g 0.20 mg 0.60 mg 10.00 mg - 90.00 mg 27.50 mg - 0.24 mg - - - - - 0.04 mg 0.02 mg 0.03 mg - - - - -
0.83 gram droge gist 3.38 0.29 g 0.29 g 0.04 g - 0.40 g 0.15 g 0.58 mg 0.03 mg 0.42 mg 1.33 mg 11.67 mg 1.00 mg 0.03 mg 0.07 mg - - - - - 0.10 mg 0.17 mg 0.04 mg - 24.17 µg - - -
66.67 ml koud water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 eetlepel zout - - - - - - - 1133.33 mg 0.01 mg 0.28 mg 8.22 mg 0.14 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 eetlepel olijfolie 16.19 - - 1.83 g 0.27 g - - 0.02 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
mozzarella melk 51.25 0.96 g - 3.44 g 2.08 g 4.17 g - 25.00 mg 0.04 mg 83.33 mg 2.08 mg 8.33 mg 50.00 mg 0.02 mg 0.50 mg - - 0.21 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.31 µg 3.13 µg - - -
chorizo 45.00 0.08 g - 3.75 g 1.81 g 2.88 g - 175.00 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
verse basilicum 0.08 0.01 g 0.01 g - - 0.01 g 0.01 g 0.02 mg 0.01 mg 0.42 mg 0.02 mg 0.50 mg 0.07 mg - - - - 0.05 mg - - - - - - - - - -
    471.08 67.32 g 2.05 g 11.41 g 4.51 g 19.32 g 3.09 g 1336.40 mg 1.61 mg 111.95 mg 30.40 mg 266.22 mg 171.48 mg 0.32 mg 1.80 mg - 0.10 µg 0.26 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.26 mg 0.33 mg 0.33 mg 0.31 µg 58.13 µg 0.01 mg - -
0 reacties op "Pinsa romana"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brood Kaas Kruiden Pizza Zelf pizza maken Brood bakken Pizzarecept Pizzadeeg Pizza bakken Zelfgemaakte pizza

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.