Romige pasta met champignons
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige pasta met champignons vegetarisch

Een heerlijke romige pasta met champignons is vegetarisch en zit bomvol smaak. Extra lekker met gebakken champignons, knoflook en walnoten.

40 minuten
4 personen
Romige pasta met champignons ingrediënten

Recept romige pasta met champignons

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort pasta.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes.

Was indien nodig de waterkers of verse spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Pel indien nodig de walnoten en hak deze grof.

Romige pasta met champignons
Romige pasta met champignons

De romige pasta met champignons afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons. Voeg na enkele minuten ook de andere helft van de champignons toe.

Zodra de champignons mooi goudbruin zijn voeg je de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. 

Schenk de room erbij en laat de saus zachtjes indikken. Voeg 75 gram fijn geraspte grana padano toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en roer deze door de champignon roomsaus. Roer er een flinke handvol waterkers of verse spinazie doorheen en serveer met walnoten en meer grana padano. Eet smakelijk!

Tips!

Welke champignons voor pasta met champignonsaus?

Je kunt hiervoor behalve witte champignons ook kastanje champignons gebruiken, of bijvoorbeeld een combinatie van beide.

Kan ik de walnoten vervangen?

Je kunt de walnoten eventueel weglaten, dan zal de pasta wel minder voedzaam zijn aangezien dit een vegetarische pasta is.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
633.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
58.35 g
7.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.68 g
16.48 g
Eiwitten
23.38 g
Vezels
8.44 g
Natrium
670.16 mg
Mineralen
Ijzer
4.13 mg
Calcium
362.14 mg
Magnesium
93.68 mg
Kalium
93.68 mg
Fosfor
616.68 mg
Koper
1.15 mg
Zink
3.27 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
21.82 mg
Vitamine D
0.5 mg
Vitamine A
75.39 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.9 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
73.83 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
3.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige pasta met champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.