Een mega romige vegetarische pasta met gorgonzolasaus die binnen 20 minuten op tafel staat. Ideale snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-gorgonzolasaus
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.
Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eerst te wassen.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten.
Voeg de spinazie toe en na enkele minuten de crème fraîche en de helft van de gorgonzola. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met gekneusde zwarte peper.
Voeg de al dente spaghetti toe samen met de walnoten. Verdeel de resterende gorgonzola in stukjes over de pasta, het is extra lekker als deze stukjes niet volledig oplossen in de pasta.
Serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-07-2023
Wat is gorgonzola?
Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas (blauwaderkaas) gemaakt van koemelk. Het is een milde blauwschimmelkaas die vol romig van smaak is.
Kan ik ook andere kaas gebruiken?
Je kunt ook andere blauwschimmelkazen gebruiken zoals Roquefort of Blue Stilton. Deze zijn wel sterker van smaak, dus enkel voor de liefhebber van sterke kazen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.