Pasta met gorgonzolasaus

(14)

Een mega romige vegetarische pasta met gorgonzolasaus die binnen 20 minuten op tafel staat. Ideale snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram spaghetti
  • handvol walnoten
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 250 gram diepvries spinazie
  • 150 gram gorgonzola
  • 100 gram crème fraîche
  • olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • klein handjevol geraspte Parmezaanse kaas
Pasta met gorgonzolasaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • spaghetti tang

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-gorgonzolasaus


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.

Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eerst te wassen.

Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met gorgonzolasaus

De pasta met gorgonzolasaus afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten.

Voeg de spinazie toe en na enkele minuten de crème fraîche en de helft van de gorgonzola. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met gekneusde zwarte peper.

Voeg de al dente spaghetti toe samen met de walnoten. Verdeel de resterende gorgonzola in stukjes over de pasta, het is extra lekker als deze stukjes niet volledig oplossen in de pasta.

Serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

14 stemmen

Pasta met gorgonzolasaus: Veel gestelde vragen

Wat is gorgonzola?

Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas (blauwaderkaas) gemaakt van koemelk. Het is een milde blauwschimmelkaas die vol romig van smaak is.

Kan ik ook andere kaas gebruiken?

Je kunt ook andere blauwschimmelkazen gebruiken zoals Roquefort of Blue Stilton. Deze zijn wel sterker van smaak, dus enkel voor de liefhebber van sterke kazen.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.