Pasta met gorgonzolasaus

(23)

Een mega romige vegetarische pasta met gorgonzolasaus die binnen 20 minuten op tafel staat. Ideale snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten


  • 150 gram spaghetti
  • handvol walnoten
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 250 gram diepvries spinazie
  • 150 gram gorgonzola
  • 100 gram crème fraîche
  • olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • klein handjevol geraspte Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • spaghetti tang

Pasta met gorgonzolasaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-gorgonzolasaus


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.

Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eerst te wassen.

Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met gorgonzolasaus

De pasta met gorgonzolasaus afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten.

Voeg de spinazie toe en na enkele minuten de crème fraîche en de helft van de gorgonzola. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met gekneusde zwarte peper.

Voeg de al dente spaghetti toe samen met de walnoten. Verdeel de resterende gorgonzola in stukjes over de pasta, het is extra lekker als deze stukjes niet volledig oplossen in de pasta.

Serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-07-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Pasta met gorgonzolasaus: Veel gestelde vragen

Wat is gorgonzola?

Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas (blauwaderkaas) gemaakt van koemelk. Het is een milde blauwschimmelkaas die vol romig van smaak is.

Kan ik ook andere kaas gebruiken?

Je kunt ook andere blauwschimmelkazen gebruiken zoals Roquefort of Blue Stilton. Deze zijn wel sterker van smaak, dus enkel voor de liefhebber van sterke kazen.

0 reacties op Pasta met gorgonzolasaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.