Cannelloni met spinazie en feta

(4)

Deze cannelloni met spinazie en feta is een ideale doordeweekse maaltijd. Grote gevulde pasta met 2 soorten kaas voor nog meer smaak. Laat voor een vegetarische versie de pancetta weg.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Cannelloni met spinazie en feta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak cannelloni (250 gram)
  • 700 gram verse spinazie
  • 300 gram feta
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 500 ml passata
  • optioneel: 4 plakken pancetta
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout naar smaak
Cannelloni met spinazie en feta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote diepe bakpan
  • vergiet of zeef
  • houten lepel
  • middelgrote pan
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cannelloni-met-spinazie-en-feta


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Was indien nodig de verse spinazie en verwijder eventueel overtollig water met een sla centrifuge.

Cannelloni met spinazie en feta
Cannelloni met spinazie en feta

De cannelloni met spinazie en feta afmaken – 50 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote diepe bakpan en bak de spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Plaats deze dan in een vergiet of zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de gebakken spinazie dan fijner met een koksmes en roer er dan de rode pesto doorheen.

Verbrokkel de feta door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Zet de vulling dan opzij. Verwarm de oven voor op … graden Celsius.

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de passata toe en laat zachtjes koken tot de ui en knoflook zacht geworden zijn. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.

Vul de cannelloni met het spinazie mengsel. De makkelijkste manier om dit te doen is met een spuitzak, maar je kunt bijvoorbeeld ook een (lange) kleinere lepel gebruiken.

Plaats de gevulde cannelloni in een grote ovenschaal en verdeel de tomatensaus eroverheen. Zorg dat ze volledig zijn bedekt, anders zal de pasta niet gaar worden. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de bovenkant.

Verdeel plakjes pancetta over de bovenkant voor extra smaak, je kunt deze ook eventueel weglaten. Bak de cannelloni in de oven tot de pasta gaar is en de pancetta krokant is, dit zal ongeveer een half uur duren. Eet smakelijk!

Cannelloni met spinazie en feta: veelgestelde vragen

Hoe vul je cannelloni?

De makkelijkste en snelste manier om cannelloni te vullen is met een spuitzak. Je kunt eventueel ook een kleine lepel gebruiken.

Wat is cannelloni?

Cannelloni is Italiaans voor ‘grote pijpen’. Het is een grote dikke pasta die ideaal is om te vullen. 

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Indiase jackfruit koekjes
Volgend recept →
Turkse thee koekjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.