Cannelloni met spinazie en feta
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cannelloni met spinazie en feta

Deze cannelloni met spinazie en feta is een ideale doordeweekse maaltijd. Grote gevulde pasta met 2 soorten kaas voor nog meer smaak. Laat voor een vegetarische versie de pancetta weg.

1 uur
4 personen
Cannelloni met spinazie en feta ingrediënten

Recept cannelloni met spinazie en feta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 04-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Was indien nodig de verse spinazie en verwijder eventueel overtollig water met een sla centrifuge.

Cannelloni met spinazie en feta
Cannelloni met spinazie en feta

De cannelloni met spinazie en feta afmaken – 50 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote diepe bakpan en bak de spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Plaats deze dan in een vergiet of zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de gebakken spinazie dan fijner met een koksmes en roer er dan de rode pesto doorheen.

Verbrokkel de feta door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Zet de vulling dan opzij. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de passata toe en laat zachtjes koken tot de ui en knoflook zacht geworden zijn. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.

Vul de cannelloni met het spinazie mengsel. De makkelijkste manier om dit te doen is met een spuitzak, maar je kunt bijvoorbeeld ook een (lange) kleinere lepel gebruiken.

Plaats de gevulde cannelloni in een grote ovenschaal en verdeel de tomatensaus eroverheen. Zorg dat ze volledig zijn bedekt, anders zal de pasta niet gaar worden. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de bovenkant.

Verdeel plakjes pancetta over de bovenkant voor extra smaak, je kunt deze ook eventueel weglaten. Bak de cannelloni in de oven tot de pasta gaar is en de pancetta krokant is, dit zal ongeveer een half uur duren. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe vul je cannelloni?

De makkelijkste en snelste manier om cannelloni te vullen is met een spuitzak. Je kunt eventueel ook een kleine lepel gebruiken.

Wat is cannelloni?

Cannelloni is Italiaans voor ‘grote pijpen’. Het is een grote dikke pasta die ideaal is om te vullen. 

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
615.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.94 g
21.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.94 g
19.49 g
Eiwitten
32.27 g
Vezels
7.31 g
Natrium
2121.98 mg
Mineralen
Ijzer
9.74 mg
Calcium
734.32 mg
Magnesium
130.58 mg
Kalium
130.58 mg
Fosfor
609.74 mg
Koper
0.42 mg
Zink
4.84 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
5.8 µg
Vitamines
Vitamine C
126.26 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
87.07 mg
Vitamine B1
0.66 mg
Vitamine B2
0.79 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
0.91 µg
Foliumzuur
175.92 µg
Vitamine E
4.37 mg
Vitamine K
870.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cannelloni met spinazie en feta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.