Pizza Napolitana
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza Napolitana vegetarisch

Een pizza Napolitana heeft die typische authentieke pizza brood smaak. Gebakken op een pizzasteen en met huisgemaakt deeg, belegd met een simpele topping. Simpelweg heerlijk!

1 uur 40 minuten
4 personen
Pizza Napolitana ingrediënten

Recept pizza napolitana

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Bijgewerkt op: 20-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + 1 uur wachten

Meng 500 gram pizza bloem samen met 5 gram zout met behulp van een eetlepel. Voeg 325 ml koud water toe aan de grote kom.

Voeg nu 5 gram droge gist of 10 gram verse gist toe. Meng alles goed door elkaar heen met een eetlepel. Meng totdat het deeg vlokkerig wordt.

Haal het deeg uit de kom en kneed met je handen tot een mooie gladde bol, dit duurt tussen de 10 - 15 minuten. Je kunt ook gebruik maken van een keukenmixer.

Plaats de deegbal in de grote kom en besprenkel deze met extra virgin olijfolie. Dek af met een vochtige en schone keukendoek.

Laat het deeg minimaal een uur in de afgedekte kom rijzen, of tot verdubbeld in volume. Plaats de deegbal niet in een warme omgeving. Hoe langer je het deeg laat rijzen, des te smaakvoller zal de pizza bodem worden.

Pizza Napolitana
Pizza Napolitana

De pizza Napolitana afmaken – 20 minuten

Verwarm de oven voor tot de maximale temperatuur mogelijk, hoe heter hoe beter. Plaats de pizzasteen alvast in de oven.

Verdeel het pizzadeeg in 4 delen. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol een deegbal uit. Dek de overige deegballen af met de keukendoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.

In het filmpje hieronder zie je hoe je dat het beste kunt doen (vanaf 4:27):

Duw met je vingers en de palm van je hand de randen naar elkaar toe. Het makkelijkste is om de pizzabodem op te tillen en deze in een draaiende beweging te bewerken.

Een klassieke pizza Napolitana heeft een simpele topping. Verdeel met de bolle kant van een eetlepel wat passata over de pizzabodem. Probeer de randen vrij te houden van de tomatensaus. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bedek de bodem met stukjes mozzarella en parmezaanse kaas. Voeg een aantal blaadjes verse basilicum toe en besprenkel met extra virgin olijfolie.

Bak de pizza Napolitana in de voorverwarmde oven, op de pizzasteen. Dit duurt meestal niet zo heel lang, haal de pizza uit de oven wanneer de randen mooie bubbels en een donkerbruine kleur hebben gekregen.

Garneer de pizza met wat extra blaadjes verse basilicum en serveer direct. Herhaal bovenstaande stappen voor de resterende pizza bollen. Geniet van deze lekkere pizza Napolitana!

Tips!

Wat voor soort bloem gebruik je voor een pizza Napolitana?

Je kunt niet elk willekeurig soort bloem gebruiken voor een echte authentieke Napolitana pizzabodem. Gebruik bloem van het type 00 W300 voor een gegarandeerd succes.

Ik heb geen pizzasteen, wat nu?

Het is mogelijk om deze pizza op een normale ovenplaat te bakken. Voor het beste resultaat is het toch het beste om een pizzasteen te gebruiken. De pizzabodem zal krokanter en sneller bakken dan dat het geval zal zijn met een ovenplaat.

Wat is het verschil tussen pizza Napolitana en pizza Napoli?

Napoli is een afkorting voor Napolitana, beide benamingen gaan over hetzelfde gerecht; de pizza Napolitana uit Italië. In het Nederlands heet deze pizza ook wel een “Napolitaanse pizza”.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
622.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
90.64 g
2.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.72 g
6.81 g
Eiwitten
28.79 g
Vezels
4.18 g
Natrium
1067.53 mg
Mineralen
Ijzer
1.69 mg
Calcium
342.87 mg
Magnesium
43.73 mg
Kalium
43.73 mg
Fosfor
371.86 mg
Koper
0.55 mg
Zink
3.37 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
1.72 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
0.45 mg
Vitamine B12
0.84 µg
Foliumzuur
86.74 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza Napolitana"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.