Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-02-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst het pizza deeg, zodat dit kan rijzen. Je kunt hier eventueel een beetje gedroogde oregano aan toevoegen.
Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft.
Maak een simpele pizzasaus door de passata te mengen met gedroogde oregano en breng deze op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier.
Verdeel de pizzasaus over het deeg en laat de randen vrij. Bak de pizza bodem ongeveer 5 minuten in de oven.
Haal de pizza dan uit de oven en beleg deze met tomaat en mozzarella. Leg eventueel her en der gehalveerde cherry tomaatjes met de snijkant naar boven.
Zet de grill aan van de oven en bak de pizza dan nogmaals 5 tot 10 minuten.
Serveer met verse basilicum en schenk er wat goede olijfolie overheen. Eet smakelijk!
Welke tomaten voor pizza caprese?
Gebruik het liefst geen sappige tomaten, anders zal je pizza waarschijnlijk te nat worden. Zoals bijvoorbeeld stevige vleestomaten.
Waarom de pizza niet direct beleggen?
Als je de pizza caprese direct zal beleggen, voordat je de bodem even hebt gebakken, zal de pizza waarschijnlijk te nat worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.