Pizza caprese

(3)

Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.

35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten
Pizza caprese

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bol pizza deeg
  • 100 ml passata
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak
  • anderhalve grote tomaat, niet te sappig
  • 1 bol mozzarella
  • optioneel: cherry tomaatjes
  • kleine handvol verse basilicum
  • goede olijfolie
Pizza caprese ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • snijplank & koksmes
  • deegroller
  • pizza schep
  • bakplaat met bakpapier
  • oven

Bereiden


35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-caprese


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Maak eerst het pizza deeg, zodat dit kan rijzen. Je kunt hier eventueel een beetje gedroogde oregano aan toevoegen.

Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft.

Maak een simpele pizzasaus door de passata te mengen met gedroogde oregano en breng deze op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pizza caprese
Pizza caprese

Pizza caprese afmaken – 20 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier.

Verdeel de pizzasaus over het deeg en laat de randen vrij. Bak de pizza bodem ongeveer 5 minuten in de oven.

Haal de pizza dan uit de oven en beleg deze met tomaat en mozzarella. Leg eventueel her en der gehalveerde cherry tomaatjes met de snijkant naar boven. Zet de grill aan van de oven en bak de pizza dan nogmaals 5 tot 10 minuten.

Serveer met verse basilicum en schenk er wat goede olijfolie overheen. Eet smakelijk!

Pizza caprese: veelgestelde vragen

Welke tomaten voor pizza caprese?

Gebruik het liefst geen sappige tomaten, anders zal je pizza waarschijnlijk te nat worden. Zoals bijvoorbeeld stevige vleestomaten.

Waarom de pizza niet direct beleggen?

Als je de pizza caprese direct zal beleggen, voordat je de bodem even hebt gebakken, zal de pizza waarschijnlijk te nat worden.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Perencake
Volgend recept →
Limburgse koffie

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.