Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-caprese
Maak eerst het pizza deeg, zodat dit kan rijzen. Je kunt hier eventueel een beetje gedroogde oregano aan toevoegen.
Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft.
Maak een simpele pizzasaus door de passata te mengen met gedroogde oregano en breng deze op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier.
Verdeel de pizzasaus over het deeg en laat de randen vrij. Bak de pizza bodem ongeveer 5 minuten in de oven.
Haal de pizza dan uit de oven en beleg deze met tomaat en mozzarella. Leg eventueel her en der gehalveerde cherry tomaatjes met de snijkant naar boven. Zet de grill aan van de oven en bak de pizza dan nogmaals 5 tot 10 minuten.
Serveer met verse basilicum en schenk er wat goede olijfolie overheen. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke tomaten voor pizza caprese?
Gebruik het liefst geen sappige tomaten, anders zal je pizza waarschijnlijk te nat worden. Zoals bijvoorbeeld stevige vleestomaten.
Waarom de pizza niet direct beleggen?
Als je de pizza caprese direct zal beleggen, voordat je de bodem even hebt gebakken, zal de pizza waarschijnlijk te nat worden.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.