Pizza caprese
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza caprese vegetarisch

Een pizza caprese is een heerlijke vegetarische pizza. Een makkelijke pizza met weinig ingrediënten en veel smaken. Extra lekker met verse basilicum en goede olijfolie.

35 minuten
1 persoon
Pizza caprese ingrediënten

Recept pizza caprese

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Maak eerst het pizza deeg, zodat dit kan rijzen. Je kunt hier eventueel een beetje gedroogde oregano aan toevoegen.

Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft.

Maak een simpele pizzasaus door de passata te mengen met gedroogde oregano en breng deze op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pizza caprese
Pizza caprese

Pizza caprese afmaken – 20 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier.

Verdeel de pizzasaus over het deeg en laat de randen vrij. Bak de pizza bodem ongeveer 5 minuten in de oven.

Haal de pizza dan uit de oven en beleg deze met tomaat en mozzarella. Leg eventueel her en der gehalveerde cherry tomaatjes met de snijkant naar boven.

Zet de grill aan van de oven en bak de pizza dan nogmaals 5 tot 10 minuten.

Serveer met verse basilicum en schenk er wat goede olijfolie overheen. Eet smakelijk!

Tips!

Welke tomaten voor pizza caprese?

Gebruik het liefst geen sappige tomaten, anders zal je pizza waarschijnlijk te nat worden. Zoals bijvoorbeeld stevige vleestomaten.

Waarom de pizza niet direct beleggen?

Als je de pizza caprese direct zal beleggen, voordat je de bodem even hebt gebakken, zal de pizza waarschijnlijk te nat worden.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1164.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
177.87 g
27.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.03 g
15.22 g
Eiwitten
52.7 g
Vezels
12.43 g
Natrium
2986.24 mg
Mineralen
Ijzer
5.15 mg
Calcium
675.25 mg
Magnesium
124.67 mg
Kalium
124.67 mg
Fosfor
716.21 mg
Koper
0.61 mg
Zink
6.09 mg
Jodium
2.07 µg
Selenium
12.6 µg
Vitamines
Vitamine C
108.67 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
83.73 mg
Vitamine B1
0.75 mg
Vitamine B2
0.75 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
1.88 µg
Foliumzuur
124.58 µg
Vitamine E
2.06 mg
Vitamine K
37.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza caprese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.