Thema: vlees recepten

412 Recepten

Wil je een gerecht met vlees maken? Hier vind je veel lekkere vlees recepten. Bak, braad, stoom, kook of frituur je volgende stukje vlees met deze leuke en lekkere recepten. Van een gehaktbal, mooi stukje biefstuk, draadjesvlees tot hoe je zelf een hele eend kunt bereiden. 


Zoetzure kip, groenten en perzik

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze zoetzure kip, groenten en perzik is een makkelijke maaltijd die in iets meer dan een half uur op tafel staat. Perfect voor doordeweeks. Te maken met allerlei soorten groenten naar keuze.


Pasta uit de oven

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een simpele pasta uit de oven, extra lekker door de krokante laag kaas. Heerlijk met gehakt, tomaat en kruiden. Staat binnen 45 minuten op tafel.


Kip tandoori uit de pan

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!


Bánh mì - Vietnamese broodjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Báhn mì is eigenlijk de Vietnamese variant van een broodje gezond. Je kunt er vanalles op doen, wat je wilt. Dit broodje is een basis recept, heerlijk met zoet-zure groenten.


Bavette met mosterdsaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.


Lamsstoofpot met kruidige couscous

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.


Kip in zwarte pepersaus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een ware smaakexplosie, zóveel kruiden en verschillende smaken in deze kip in zwarte pepersaus. Om je vingers bij af te likken. Heerlijk met rijst en naanbrood.


Boeuf bourguignon

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Rosbief met gekarameliseerde ui

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!


Beef Wellington

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Indiase butter chicken - Murgh makhani

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.


Pita gyros

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een broodje gyros is altijd lekker, maar met zelfgemaakte gyros is dit broodje zelfs nóg lekkerder! Maak ook eens zelf je gyroskruiden en knoflooksaus voor een nog betere pita gyros!


Macaroni met chorizo en tomaat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een makkelijke maaltijd is altijd fijn voor doordeweeks. Deze macaroni met chorizo en tomaat staat binnen 20 minuten op tafel.


Wild ragout

Kooktijd 4 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere beef wellington ? Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 427 calorieën p.p.

Beef Wellington

Ingrediënten


  • 600 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas of lende)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Een paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer 6 plakjes Serrano ham
  • Grote plak bladerdeeg
  • Bloem
  • 2 eidooiers + eetlepel water

Bereiding

(11)
1
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.
2
Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
3
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.
4
Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.