Bavette met mosterdsaus
😍 10 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Bavette met mosterdsaus

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.

45 minuten
2 personen
Bavette met mosterdsaus ingrediënten

Recept bavette met mosterdsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept bavette met mosterdsaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Haal het vlees ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. 

Bavette met mosterdsaus
Bavette met mosterdsaus

Bavette met mosterdsaus afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de bavettes mooi bruin aan beide kanten in ongeveer 3 minuten per kant.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de manier hoe je deze het liefste gebakken wilt hebben. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten.

Maak ondertussen de makkelijke mosterdsaus door een extra klont boter toe te voegen aan het bakvet. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de bavette met mosterdsaus en bijvoorbeeld geroosterde radijsjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
470.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.94 g
0.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.56 g
13.66 g
Eiwitten
47.62 g
Vezels
0.89 g
Natrium
1143.64 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 bavettes, rundvlees 310.00 - - 12.40 g 5.00 g 45.20 g - 100.00 mg 5.40 mg 30.00 mg 44.00 mg 680.00 mg 400.00 mg 0.16 mg 9.00 mg 1.40 µg 44.00 µg - 0.20 mg - 0.12 mg 0.24 mg 1.00 mg 2.80 µg 8.00 µg 1.00 mg 3.00 µg -
olijfolie 4.06 - - 0.46 g 0.07 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 klont boter melk 55.13 0.05 g 0.05 g 6.19 g 4.05 g 0.05 g - 0.38 mg 0.01 mg 0.98 mg 0.15 mg 1.13 mg 1.50 mg - 0.01 mg - - - 0.09 mg 0.08 mg - - - - - - - -
peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
1.5 eetlepel gladde mosterd mosterd 25.50 2.22 g - 1.20 g 0.30 g 1.50 g - 360.00 mg 0.54 mg 24.00 mg 24.00 mg 39.00 mg 21.00 mg 0.06 mg 0.30 mg - - - - - - - - - - - - -
1 eetlepel crème fraîche melk 67.20 0.40 g 0.10 g 7.20 g 4.20 g 0.50 g - 5.00 mg - 14.00 mg 2.00 mg 20.00 mg 12.00 mg - 0.04 mg - - 0.20 mg 0.18 mg 0.06 mg - 0.02 mg - 0.04 µg 0.40 µg - - -
    470.67 4.94 g 0.17 g 27.56 g 13.66 g 47.62 g 0.89 g 1143.64 mg 6.12 mg 76.97 mg 72.81 mg 762.30 mg 437.53 mg 0.24 mg 9.37 mg 2.43 µg 44.04 µg 2.87 mg 0.47 mg 0.14 mg 0.13 mg 0.27 mg 1.02 mg 2.84 µg 8.75 µg 1.16 mg 8.73 µg -
0 reacties op "Bavette met mosterdsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.