Ohmydish.nl


Bavette met mosterdsaus

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.

Bavette met mosterdsaus
45 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Bavette met mosterdsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 bavettes, rundvlees
  • olijfolie
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels gladde mosterd
  • 2 eetlepels crème fraîche
Bavette met mosterdsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote bakpan
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • vleestang

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bavette-met-mosterdsaus


Voorbereiding -- 30 minuten

Haal het vlees ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

Bavette met mosterdsaus Bavette met mosterdsaus

Bavette met mosterdsaus afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de bavettes mooi bruin aan beide kanten in ongeveer 3 minuten per kant. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de manier hoe je deze het liefste gebakken wilt hebben.

Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten. Maak ondertussen de makkelijke mosterdsaus door een extra klont boter toe te voegen aan het bakvet. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de bavette met mosterdsaus en bijvoorbeeld geroosterde radijsjes en aardappelpuree. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.