Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het vlees ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de bavettes mooi bruin aan beide kanten in ongeveer 3 minuten per kant.
De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de manier hoe je deze het liefste gebakken wilt hebben. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten.
Maak ondertussen de makkelijke mosterdsaus door een extra klont boter toe te voegen aan het bakvet. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de bavette met mosterdsaus en bijvoorbeeld geroosterde radijsjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.