Preipizza met gerookte zalm
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Preipizza met gerookte zalm

Een preipizza met gerookte zalm staat binnen no-time op tafel: heerlijk knapperige prei, romige saus en gerookte zalm. Een perfecte combinatie voor een lente pizza met weinig ingrediënten.

Een preipizza met gerookte zalm is makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Je kunt het pizzadeeg zelf maken of gebruik een kant-en-klare pizzabodem.

De prei op deze preipizza is licht knapperig, wat een top combinatie is met de romige crème fraîche en het vette van de zalm. Je kunt de prei het beste niet eerst voorkoken zodat deze zijn knapperigheid zal verliezen, de prei zal dan te zacht worden en de textuur verliezen die deze preipizza juist zo lekker maakt.

Preipizza met gerookte zalm ingrediënten

Recept preipizza met gerookte zalm

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2024, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van het pizzadeeg zodat dit kan rijzen. Je kunt ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken.

Was de prei goed en snijd deze in redelijk dikke ringen. Je kunt de prei ringen eventueel nog in een vergiet doen om deze extra goed af te spoelen onder stromend water.

Meng 3 eetlepels crème fraîche samen met 1 theelepel mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Preipizza met gerookte zalm
Preipizza met gerookte zalm

De preipizza met gerookte zalm afmaken – 20 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde pizza. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik of te dun is.

Besmeer het deeg met de crème fraîche, maar laat de randen vrij. Verdeel hier een kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas over.

Verdeel de prei over de pizza en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het pizzadeeg.

Serveer de preipizza met de plakken gerookte zalm, eet smakelijk!

Tips!

Welke zalm voor een pizza?

Je kunt verschillende soorten zalm gebruiken, gerookte zalm is het makkelijkste omdat je de pizza na het bakken kunt beleggen met de plakken zalm. Rauwe zalm kun je toevoegen aan de pizza om mee te makken, houd de pizza dan goed in de gaten zodat de zalm niet te gaar zal worden.

Moet ik de prei eerst voorgaren?

Nee, het is niet nodig om de prei eerst voor te garen, de prei zal dan namelijk tijdens het bakken (op de pizza) te gaar worden waardoor deze al snel snotterig zal worden.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1273.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
149.75 g
7.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
52.63 g
24.97 g
Eiwitten
63.58 g
Vezels
9.9 g
Natrium
4036.78 mg
Mineralen
Ijzer
5.28 mg
Calcium
678.6 mg
Magnesium
117.42 mg
Kalium
117.42 mg
Fosfor
971.96 mg
Koper
0.65 mg
Zink
6.41 mg
Jodium
2.07 µg
Selenium
12.59 µg
Vitamines
Vitamine C
37.2 mg
Vitamine D
12.04 mg
Vitamine A
0.56 mg
Vitamine B1
0.54 mg
Vitamine B2
0.78 mg
Vitamine B6
0.95 mg
Vitamine B12
3.37 µg
Foliumzuur
132.65 µg
Vitamine E
0.32 mg
Vitamine K
11.46 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Preipizza met gerookte zalm"
Roger en trui van de vyvere zegt op 27-04-2024
Super lekker
Véronique zegt op 29-04-2024
Dankjewel, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.