Een preipizza met gerookte zalm staat binnen no-time op tafel: heerlijk knapperige prei, romige saus en gerookte zalm. Een perfecte combinatie voor een lente pizza met weinig ingrediënten.
Een preipizza met gerookte zalm is makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Je kunt het pizzadeeg zelf maken of gebruik een kant-en-klare pizzabodem.
De prei op deze preipizza is licht knapperig, wat een top combinatie is met de romige crème fraîche en het vette van de zalm. Je kunt de prei het beste niet eerst voorkoken zodat deze zijn knapperigheid zal verliezen, de prei zal dan te zacht worden en de textuur verliezen die deze preipizza juist zo lekker maakt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2024, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het pizzadeeg zodat dit kan rijzen. Je kunt ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken.
Was de prei goed en snijd deze in redelijk dikke ringen. Je kunt de prei ringen eventueel nog in een vergiet doen om deze extra goed af te spoelen onder stromend water.
Meng 3 eetlepels crème fraîche samen met 1 theelepel mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde pizza. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik of te dun is.
Besmeer het deeg met de crème fraîche, maar laat de randen vrij. Verdeel hier een kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas over.
Verdeel de prei over de pizza en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het pizzadeeg.
Serveer de preipizza met de plakken gerookte zalm, eet smakelijk!
Welke zalm voor een pizza?
Je kunt verschillende soorten zalm gebruiken, gerookte zalm is het makkelijkste omdat je de pizza na het bakken kunt beleggen met de plakken zalm. Rauwe zalm kun je toevoegen aan de pizza om mee te makken, houd de pizza dan goed in de gaten zodat de zalm niet te gaar zal worden.
Moet ik de prei eerst voorgaren?
Nee, het is niet nodig om de prei eerst voor te garen, de prei zal dan namelijk tijdens het bakken (op de pizza) te gaar worden waardoor deze al snel snotterig zal worden.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.