Ohmydish.nl


Lamsstoofpot met kruidige couscous

Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.

4 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo lams stoofvlees (zoals lamskoteletten of lamsbout)
  • 1 grapefruit (rasp + sap)
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 eetlepels sambal of rode peper pasta
  • 3 knoflooktenen
  • 2 uien
  • flinke handvol groene olijven
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram couscous
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol platte peterselie
Lamsstoofpot met kruidige couscous ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of grote braadpan met deksel
  • waterkoker
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • lepel of vork

Bereiden


4 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsstoofpot-met-kruidige-couscous


Voorbereiding -- 4 uur 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles tegelijk erin doen en deze aanzetten op de laagste stand voor ongeveer 4 uur.

Voeg het lamsvlees, peper, zout, rasp en sap van een grapefruit, 2 eetlepels ras el hanout, 1 eetlepel gemalen kaneel, 1 theelepel gember, 2 eetlepels sambal, 3 fijngesneden knoflooktenen, 2 uien in halve ringen, blik tomatenblokjes en een flinke handvol olijven toe aan de slowcooker.

Bij een braadpan kun je het beste het lamsvlees eerst rondom aanbakken in olijfolie. Dan de uien en knoflook kort bakken en vervolgens pas de kruiden, sambal, grapefruit, olijven en tomatenblokjes toevoegen.

Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 4 uur lang zachtjes stoven. 

Lamsstoofpot met kruidige couscous
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Lamsstoofpot met kruidige couscous afmaken -- 10 minuten

Kook voor de couscous ongeveer 200 ml water in een waterkoker. Plaats de droge couscous in een middelgrote kom en roer er een eetlepel ras el hanout, een eetlepel gemalen kaneel, een theelepel gemalen gember, peper, zout en een flinke scheut olijfolie bij.

Schenk het kokende water op de couscous en dek af met huishoudfolie. Laat dit enkele minuten staan zodat de couscous het water zal absorberen.

Roer de couscous los met een lepel of vork en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de lamsstoofpot en platte peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
← Vorig recept
Bananen met whisky

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!