Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Lamsstoofpot met kruidige couscous

Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.

Lamsstoofpot met kruidige couscous
4 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo lams stoofvlees (zoals lamskoteletten of lamsbout)
  • 1 grapefruit (rasp + sap)
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 eetlepels sambal of rode peper pasta
  • 3 knoflooktenen
  • 2 uien
  • flinke handvol groene olijven
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram couscous
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol platte peterselie
Lamsstoofpot met kruidige couscous
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of grote braadpan met deksel
  • waterkoker
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • lepel of vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

4 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsstoofpot-met-kruidige-couscous


Voorbereiding -- 4 uur 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles tegelijk erin doen en deze aanzetten op de laagste stand voor ongeveer 4 uur. Voeg het lamsvlees, peper, zout, rasp en sap van een grapefruit, 2 eetlepels ras el hanout, 1 eetlepel gemalen kaneel, 1 theelepel gember, 2 eetlepels sambal, 3 fijngesneden knoflooktenen, 2 uien in halve ringen, blik tomatenblokjes en een flinke handvol olijven toe aan de slowcooker.

Bij een braadpan kun je het beste het lamsvlees eerst rondom aanbakken in olijfolie. Dan de uien en knoflook kort bakken en vervolgens pas de kruiden, sambal, grapefruit, olijven en tomatenblokjes toevoegen. Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 4 uur lang zachtjes stoven.

Lamsstoofpot met kruidige couscous Lamsstoofpot met kruidige couscous

Lamsstoofpot met kruidige couscous afmaken -- 10 minuten

Kook voor de couscous ongeveer 200 ml water in een waterkoker. Plaats de droge couscous in een middelgrote kom en roer er een eetlepel ras el hanout, een eetlepel gemalen kaneel, een theelepel gemalen gember, peper, zout en een flinke scheut olijfolie bij. Schenk het kokende water op de couscous en dek af met huishoudfolie. Laat dit enkele minuten staan zodat de couscous het water zal absorberen. Roer de couscous los met een lepel of vork en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de couscous met de lamsstoofpot en platte peterselie, smakelijk!

← Vorig recept
Bananen met whisky

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!