Ohmydish.nl


Zoetzure kip, groenten en perzik

Deze zoetzure kip, groenten en perzik is een makkelijke maaltijd die in iets meer dan een half uur op tafel staat. Perfect voor doordeweeks. Te maken met allerlei soorten groenten naar keuze.

Zoetzure kip, groenten en perzik
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zoetzure kip, groenten en perzik

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • 1 courgette of 2 kleine courgettes
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2e broccoli
  • 1 paprika (wij gebruikten een groene paprika)
  • 1 ui
  • 2 limoenen (rasp + sap)
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 groot blik perzik op siroop
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: maizena om te binden
  • rijst om erbij te serveren
Zoetzure kip, groenten en perzik ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-kip-groenten-en-perzik


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de courgette en snijd deze in vrij dikke plakken, als je deze te dun snijd zal deze te gaar worden tijdens het bakken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in vrij grove stukken. Pel de ui en knoflooktenen, snijd de ui in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Kook de rijst in een water met zout.

Rasp de schil van de limoenen fijn en pers het sap uit de limoenen. Vang de siroop van de perzik op en snijd de perziken in stukjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken.

Zoetzure kip, groenten en perzik Zoetzure kip, groenten en perzik

Zoetzure kip, groenten en perzik afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de uienringen enkele minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg dan ook de courgette en paprika toe en na wederom enkele minuten ook de broccoli roosjes en paprika poeder. Laat het eventjes verder bakken en schenk het limoensap en rasp erbij samen met de stukjes perzik en perzik siroop. Breng het geheel aan de kook en laat het in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Giet de rijst af en zet opzij. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout en bindt deze eventueel met maizena. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Honing-mosterd kip

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.