Ohmydish.nl


Beef Wellington

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

Beef Wellington
1 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Beef Wellington

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas of lende)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Een paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer 6 plakjes Serrano ham
  • Grote plak bladerdeeg
  • Bloem
  • 2 eidooiers + eetlepel water
Beef Wellington ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote bakpan
  • Vleestang
  • Bord
  • Snijplank & koksmes
  • Optioneel: (Kleine) blender
  • Oven
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • Scherp mes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-wellington


Voorbereiding — 1 uur

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant. Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.

Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er vocht uit de paddenstoelen zal komen. Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout en gebruik een blender om het paddenstoelen mengsel te pureren. Als je de paddenstoelen heel fijn hebt gesneden is dit niet noodzakelijk. Dit mengsel heet een duxelles.

Zodra het paddenstoelen mengsel is afgekoeld, leg je een groot stuk huishoudfolie op het aanrecht. Verdeel hier de plakken ham overheen, leg ze dakpansgewijs neer zodat de ham het rundvlees volledig kan omsluiten. Verdeel hier het paddenstoelen mengsel evenredig overheen. Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats dan het vlees in het midden van de hamplakken. Sluit het pakketje en pak het strak in met de huishoudfolie. Laat het dan ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Beef Wellington Beef Wellington

Beef Wellington afmaken — 45 minuten

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en zorg dat de bladerdeeg plak groot genoeg is om het vlees te omsluiten. Zorg ook dat het bladerdeeg niet te dun is. Verwijder de folie en leg het vlees op het bladerdeeg. Maak een pakketje van het bladerdeeg en zorg dat er geen lucht tussen het vlees en het bladerdeeg zit. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel met een eetlepel water en zet het dan opzij.

Zodra de oven warm is, bestrijk je het bladerdeeg nogmaals met eigeel. Maak eventueel lichte inkepingen in het bladerdeeg om een mooi patroon te krijgen. Bak het pakketje dan mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en je oven. Wacht ongeveer 10 minuten voor je het vlees gaat aansnijden, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Hutspot

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.