Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-wellington
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er vocht uit de paddenstoelen zal komen. Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout en gebruik een blender om het paddenstoelen mengsel te pureren. Als je de paddenstoelen heel fijn hebt gesneden is dit niet noodzakelijk. Dit mengsel heet een duxelles.
Zodra het paddenstoelen mengsel is afgekoeld, leg je een groot stuk huishoudfolie op het aanrecht. Verdeel hier de plakken ham overheen, leg ze dakpansgewijs neer zodat de ham het rundvlees volledig kan omsluiten. Verdeel hier het paddenstoelen mengsel evenredig overheen. Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats dan het vlees in het midden van de hamplakken. Sluit het pakketje en pak het strak in met de huishoudfolie. Laat het dan ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Beef Wellington
Zodra de oven warm is, bestrijk je het bladerdeeg nogmaals met eigeel. Maak eventueel lichte inkepingen in het bladerdeeg om een mooi patroon te krijgen. Bak het pakketje dan mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en je oven. Wacht ongeveer 10 minuten voor je het vlees gaat aansnijden, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.