Recepten uit de Zweedse keuken

Recepten uit de Zweedse keuken

Recepten uit de Zweedse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Gravad lax uitgekozen. Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen. Volledig recept bekijken

Gravad lax
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gravad lax

1 uur
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Plaats de zwarte peperkorrels in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg het maldon zout samen met de suiker, rasp van een halve citroen en een klein bosje verse dille toe en stamp dit tot een egaal mengsel.

Controleer of er nog graten in de zalm aanwezig zijn en verwijder deze met een (vis)pincet.

Verdeel het dille mengsel over de zalm en besprenkel met 2 eetlepels gin. Pak de zalmfilet met de marinade strak in met huishoudfolie en leg op een bord of in een kom.

Leg hier zwaars op de zalm en zet deze minimaal 12 uur in de koelkast, bij voorkeur 24 uur.

Maak een simpele saus van een theelepel mosterd en het sap van een halve citroen. Druppel hier langzaam een scheutje olijfolie en blijf mengen met een garde. Voeg een paar takjes fijngehakte dille toe aan de saus. 

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.