Keuken: libanees

6 Recepten

Recepten uit de Libanese keuken


Fattoush

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een fattoush salade is een frisse en kruidige Libanese broodsalade, heerlijk als lunch of maaltijdsalade. Extra lekker met krokante stukjes pita broodjes, citroen, sumak, munt en meer.


Baba ganoush

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.


Granaatappelmelasse

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.


Libanese sperziebonen met tomaat

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.


Labneh met knoflook en granaatappel

Kooktijd 12 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.


Tabouleh

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Tabouleh is een heerlijk Libanees gerecht, een frisse vegetarische salade met o.a. bulgur, citroen en munt. Ook wel bekend als taboulé of tabbouleh.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere labneh met knoflook en granaatappel ? Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.

Ingrediënten


  • 1/2e liter Griekse yoghurt
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2e theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2e granaatappel
  • olijfolie

Bereiding

(2)
1
Plaats een kaasdoek in een vergiet, als je deze niet hebt kun je eventueel ook een schone theedoek gebruiken. Plaats het vergiet op de grote kom. 
2
Meng zout en citroensap door de Griekse yoghurt en plaats deze in de kaasdoek. Vouw het doek naar binnen en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast. De Griekse yoghurt is dan dikker geworden, het vocht is namelijk opgevangen in de kom eronder. Labneh met knoflook en granaatappel
3
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Pel de knoflooktenen en blancheer deze enkele minuten in het kokende water. 
4
Laat de knoflook dan afkoelen en pureer deze zo fijn mogelijk met de kleine blender of staafmixer. Meng de knoflook met de uitgelekte yoghurt. 

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.