Kooktermen

21 artikelen

Heb je uitleg nodig over gebruikte kooktermen in recepten en recepturen? Je kunt ze hier vinden!

Wat is monteren?

Geplaatst 01-05-2017

Wat is monteren, hoe moet je een saus monteren en waarom?


Wat is semifreddo?

Geplaatst 18-04-2017 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een semifreddo is een Italiaanse dessert dat een beetje bevroren is.


Wat is trancheren?

Geplaatst 16-04-2017

Wat is trancheren en wanneer doe je dit?


Wat is arroseren?

Geplaatst 06-04-2017

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?


Wat is mirepoix?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is mirepoix en waarvoor kun je het gebruiken?


Wat is een roux?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?


Wat is afschuimen?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?


Wat is fruiten?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?


Wat is pocheren?

Geplaatst 01-12-2016

Pocheren is een kooktechniek wat het meest bekend is als gepocheerde eieren, maar je kunt ook andere ingrediënten pocheren.


Wat is hors d'oeuvre?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.


Wat is sous vide?

Geplaatst 01-12-2016

Sous vide is en kooktechniek, maar wat is het en wat is het doel van sous vide?


Wat is gratineren?

Geplaatst 01-12-2016

Gratineren is een kooktechniek, maar wanneer gebruik je dit?


Wat is binden?

Geplaatst 01-12-2016

Binden is een kooktechniek om een dunne vloeistof te veranderen in een dikkere vloeistof.


Wat is een gastrique?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een gastrique wordt gebruikt als basis voor sauzen, maar wat is het eigenlijk?


Wat is een bain-marie?

Geplaatst 01-12-2016

Een bain-marie is een kookmethode die wordt gebruikt zodat ingrediënten niet zullen verbranden of te heet worden.



Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.