Ohmydish.nl


Kip tandoori uit de pan

Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!

Kip tandoori uit de pan
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip tandoori uit de pan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 hele kip
  • 200 gram kwark
  • Boter om mee te bakken
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 centimeter verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook om mee te garneren
Kip tandoori uit de pan ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 of 2 grote braadpannen
  • Vleestang
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Eetlepel
  • Vijzel met stamper

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tandoori-uit-de-pan


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de hele kip in stukken, snijd de borstfilets, poten en dijen eraf. Je kunt de losse kipstukken ook kopen in de supermarkt. Gebruik dan bijvoorbeeld kippendij, kipfilet of kippenbouten Maak incisies in het vlees, dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees kan trekken. Voeg 200 gram kwark toe aan de grote kom samen met 1 eetlepel kurkuma, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Pel de teentjes knoflook en schraap het velletje met behulp van een eetlepel af van de verse gember.

Voeg de verse gember en gepelde teentjes knoflook toe aan de vijzel. Maak een pasta van de gember en knoflook met behulp van de stamper. Voeg de knoflook-gemberpasta toe aan de grote kom. Voeg dan de stukken kip toe en marineer elk stuk kip met behulp van je handen. Wrijf de marinade goed in het vlees, je zult merken dat de marinade een bruinige kleur krijgt. Laat de kip minimaal een half uur marineren.

Kip tandoori uit de oven Kip tandoori uit de oven

De kip tandoori uit de pan afmaken -- 10 tot 15 minuten

Verhit een flinke klont boter in de grote braadpan en voeg de kipstukken toe. Bak de kip tandoori aan beide kanten in 10 tot 15 minuten goudbruin. Het vlees mag zeker wat zwarte stukjes krijgen, dit voegt namelijk toe aan de smaak. Herhaal voor de resterende kipstukken als niet alles tegelijk past. Snijd een klein handje verse bieslook redelijk grof op de snijplank met behulp van een koksmes. Haal de kip uit de pan, leg deze op een groot bord of in een kom en garneer met de gesneden verse bieslook.

Serveer de kip tandoori uit de pan met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en Griekse tzatziki. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rocky road taart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.