Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de hele kip in stukken, snijd de borstfilets, poten en dijen eraf. Je kunt de losse kipstukken ook kopen in de supermarkt. Gebruik dan bijvoorbeeld kippendij, kipfilet of kippenbouten Maak incisies in het vlees, dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees kan trekken.
Voeg 200 gram kwark toe aan de grote kom samen met 1 eetlepel kurkuma, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Pel de teentjes knoflook en schil de verse gemberwortel.
Voeg de verse gember en gepelde teentjes knoflook toe aan de vijzel en maak een gladde pasta. Voeg de knoflook-gemberpasta toe aan de grote kom.
Voeg dan de stukken kip toe en zorg dat elk stuk kip bedekt is met de marinade. Wrijf de marinade goed in het vlees, je zult merken dat de marinade een bruinige kleur krijgt. Laat de kip minimaal een half uur marineren.
Verhit een flinke klont boter in de grote braadpan en voeg de kipstukken toe. Bak de kip tandoori aan beide kanten in 10 tot 15 minuten goudbruin.
Het vlees mag zeker wat zwarte stukjes krijgen, dit voegt namelijk toe aan de smaak. Herhaal voor de resterende kipstukken als niet alles tegelijk past.
Snijd een klein handje verse bieslook redelijk grof. Haal de kip uit de pan, leg deze op een groot bord of in een kom en garneer met de gesneden verse bieslook.
Serveer de kip tandoori uit de pan met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en Griekse tzatziki. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.