Ohmydish.nl


Kip tandoori uit de pan

Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip tandoori uit de pan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 hele kip
  • 200 gram naturel kwark
  • Boter om mee te bakken
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 centimeter verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook om mee te garneren
Kip tandoori uit de pan ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 of 2 grote braadpannen
  • Vleestang
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Eetlepel
  • Vijzel met stamper

Bereiden


25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tandoori-uit-de-pan


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de hele kip in stukken, snijd de borstfilets, poten en dijen eraf. Je kunt de losse kipstukken ook kopen in de supermarkt. Gebruik dan bijvoorbeeld kippendij, kipfilet of kippenbouten Maak incisies in het vlees, dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees kan trekken. 

Voeg 200 gram kwark toe aan de grote kom samen met 1 eetlepel kurkuma, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Pel de teentjes knoflook en schil de verse gemberwortel. 

Voeg de verse gember en gepelde teentjes knoflook toe aan de vijzel en maak een gladde pasta. Voeg de knoflook-gemberpasta toe aan de grote kom. 

Voeg dan de stukken kip toe en zorg dat elk stuk kip bedekt is met de marinade. Wrijf de marinade goed in het vlees, je zult merken dat de marinade een bruinige kleur krijgt. Laat de kip minimaal een half uur marineren. 

Kip tandoori uit de pan
Kip tandoori uit de pan

De kip tandoori uit de pan afmaken -- 10 tot 15 minuten

Verhit een flinke klont boter in de grote braadpan en voeg de kipstukken toe. Bak de kip tandoori aan beide kanten in 10 tot 15 minuten goudbruin. 

Het vlees mag zeker wat zwarte stukjes krijgen, dit voegt namelijk toe aan de smaak. Herhaal voor de resterende kipstukken als niet alles tegelijk past. 

Snijd een klein handje verse bieslook redelijk grof. Haal de kip uit de pan, leg deze op een groot bord of in een kom en garneer met de gesneden verse bieslook. 

Serveer de kip tandoori uit de pan met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en Griekse tzatziki. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Rocky road taart

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!