Rosbief met gekarameliseerde ui

(12)

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rosbief met gekarameliseerde ui

Ingrediënten


  • 600 gram rosbief
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 3 knoflooktenen
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • 4 rode uien
  • 3 eetlepels suiker
  • ongeveer 100 ml Noilly prat of rode port

Kookgerei nodig


  • oven
  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • vleestang
  • optioneel: kern thermometer

Rosbief met gekarameliseerde ui Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosbief-met-gekarameliseerde-ui


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal.

Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop. Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij. 

Rosbief met gekarameliseerde ui
Rosbief met gekarameliseerde ui

Rosbief met gekarameliseerde ui afmaken – 40 minuten

Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe.

Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 

Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten. Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen. 

Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Rosbief met gekarameliseerde ui

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.