Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Rosbief met gekarameliseerde ui

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!

Rosbief met gekarameliseerde ui
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rosbief met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram rosbief
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 3 knoflooktenen
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • 4 rode uien
  • 3 eetlepels suiker
  • ongeveer 100 ml Noilly prat of rode port
Rosbief met gekarameliseerde ui
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • vleestang
  • optioneel: kern thermometer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosbief-met-gekarameliseerde-ui


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal. Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop.

Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij.

Rosbief met gekarameliseerde ui Rosbief met gekarameliseerde ui

Rosbief met gekarameliseerde ui afmaken -- 40 minuten

Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe. Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten. Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen. Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten.



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Preisoep

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!