Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosbief-met-gekarameliseerde-ui
Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal.
Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop. Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij.
Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe.
Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten.
Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen. Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.