Ohmydish.nl


Rosbief met gekarameliseerde ui

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rosbief met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram rosbief
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 3 knoflooktenen
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • 4 rode uien
  • 3 eetlepels suiker
  • ongeveer 100 ml Noilly prat of rode port
Rosbief met gekarameliseerde ui ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • vleestang
  • optioneel: kern thermometer

Bereiden


50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosbief-met-gekarameliseerde-ui


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal.

Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop. Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij. 

Rosbief met gekarameliseerde ui
Rosbief met gekarameliseerde ui

Rosbief met gekarameliseerde ui afmaken -- 40 minuten

Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe.

Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten.

Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen. Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Preisoep

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!