Rosbief met gekarameliseerde ui
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rosbief met gekarameliseerde ui

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!

50 minuten
4 personen
Rosbief met gekarameliseerde ui ingrediënten

Recept rosbief met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal.

Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop. Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij. 

Rosbief met gekarameliseerde ui
Rosbief met gekarameliseerde ui

Rosbief met gekarameliseerde ui afmaken – 40 minuten

Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe.

Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 

Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten. Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen. 

Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
422.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.9 g
22.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.75 g
3.92 g
Eiwitten
44.62 g
Vezels
4.16 g
Natrium
465.25 mg
Mineralen
Ijzer
4.6 mg
Calcium
86.98 mg
Magnesium
65.67 mg
Kalium
65.67 mg
Fosfor
366.08 mg
Koper
0.24 mg
Zink
5.65 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
28.28 mg
Vitamine D
0.19 mg
Vitamine A
3.49 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.83 mg
Vitamine B12
2.7 µg
Foliumzuur
21.29 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rosbief met gekarameliseerde ui"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.