Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het vlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten en verplaats het dan naar een ovenschaal.
Bestrooi beide kanten met peper en zout en leg de helft van de knoflook, tijm en laurierblaadjes onder het vlees en de andere helft er bovenop. Pel de rode uien en snijd deze in halve dunne ringen en zet opzij.
Bak de rosbief mooi rosé in ongeveer een half uur, de kerntemperatuur behoort ongeveer 55 graden Celsius te zijn voor het mooiste resultaat. Verhit ondertussen de grote bakpan opnieuw en voeg een klontje boter toe.
Bak hierin de rode uien ringen ongeveer 5 minuten. Voeg dan de suiker toe en bak het nog eens 5 minuten. Blus af met Noilly prat of rode port en laat het op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Zodra de rosbief gaar is kun je deze het beste ongeveer 10 minuten laten rusten. Pak deze dan in met aluminiumfolie om te zorgen dat deze niet af zal koelen.
Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de gekarameliseerde uien en eventueel spruitjes of andere groenten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.