Recepten uit de Roemeense keuken

Recepten uit de Roemeense keuken

Recepten uit de Roemeense keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Traditionele Roemeense kippen noedelsoep uitgekozen. Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze. Volledig recept bekijken

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

2 uur 15 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien.

Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid.

Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur. 

Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.