Keuken: roemeens

4 Recepten

Recepten uit de Roemeense keuken


Vanille gebak met Roemeense kaas

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Dit overheerlijke en krokante vanille gebak met Roemeense kaas is een traditioneel Roemeense lekkernij. Je kunt het ook makkelijk maken met ricotta.


Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.


Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

In Roemenië houden ze van zoet! Er is een Roemeense kaas die lijkt op ricotta, super lekker! Probeer deze branzoaice, heerlijke citroen gebakjes!


Roemeense gegrilde gehaktbroodjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Wat zijn deze Roemeense gegrilde gehaktbroodjes toch lekker! Gemaakt met lekkere kruiden en rundergehakt, te serveren met een simpele tomatensaus.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere traditionele roemeense kippen noedelsoep ? Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.

Ingrediënten


  • 1 hele kip
  • 3 liter water
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 100 gram knolselderij
  • grote handvol verse peterselie en vers maggiekruid
  • 1 blik tomatenstukjes
  • ongeveer 100 gram noedels naar keuze, je kunt ook spaghetti of vermicelli gebruiken
  • 1 citroen
  • olijfolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(12)
1
Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien.
2
Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid.
3
Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur. 
4
Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.