Recepten uit de Schotse keuken

Recepten uit de Schotse keuken

Recepten uit de Schotse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Schotse kwarteleitjes uitgekozen. Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten. Volledig recept bekijken

Schotse kwarteleitjes
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Schotse kwarteleitjes

20 minuten
12 personen

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Vul de kleine pan met water, eeen flinke snuf zout en een scheutje azijn en breng aan de kook. Kook de kwarteleitjes 3 minuten lang. Laat de eitjes meteen schrikken onder koud stromend water en pel ze dan voorzichtig.

Verwarm de neutrale olie in een pan met dikke bodem tot een temperatuur van ongeveer 170 graden Celsius.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en breng het gehakt op smaak met de basilicum, eidooier, peper en zout. 

Vul 1 klein kommetje met bloem, peper en zout. Het tweede kommetje met het ei en melk en klop dit los. Het laatste kommetje is voor de panko (Japans broodkruim).

Verdeel het gehakt in 12 porties en druk het plat in je hand, plaats een eitje in het midden en maak een bolletje. Zorg dat het ei volledig ingesloten zit.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.