Keuken: schots

4 Recepten

Recepten uit de Schotse keuken


Scones met cranberries en grapefruit

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Zelf scones maken is makkelijk en snel klaar. Maak eens scones met cranberries en grapefruit, binnen 20 minuten gemaakt met o.a. yoghurt.


Schotse kwarteleitjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.


Millionaire's shortbread

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een millionaire's shortbread is een stevige snack met een heerlijke koekbodem, karamel en pure chocolade. Klaar in 45 minuten.


Zelf scones maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 15 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Scones zijn eigenlijk hele kleine lekkere cakejes. Serveer met clotted cream, jam of lemon curd. Recept voor 15 scones.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere schotse kwarteleitjes ? Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.

Ingrediënten


  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 225 gram gemengd gehakt (half-om-half)
  • 1 eidooier
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • panko (Japans broodkruim)
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om te frituren

Bereiding

(9)
1
Vul de kleine pan met water, eeen flinke snuf zout en een scheutje azijn en breng aan de kook. Kook de kwarteleitjes 3 minuten lang. Laat de eitjes meteen schrikken onder koud stromend water en pel ze dan voorzichtig.
2
Verwarm de neutrale olie in een pan met dikke bodem tot een temperatuur van ongeveer 170 graden Celsius.
3
Snijd de basilicumblaadjes fijn en breng het gehakt op smaak met de basilicum, eidooier, peper en zout. Schotse kwarteleitjes (scotch quail eggs)
4
Vul 1 klein kommetje met bloem, peper en zout. Het tweede kommetje met het ei en melk en klop dit los. Het laatste kommetje is voor de panko (Japans broodkruim).

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.